New Generation 14 november

På månadsmötet gästades vi av nostalgibandet New Generation som underhöll oss med programmet "Back to the sixties".

Musik för nostalgiöron. Det var vad vi bjöds vi på av bandet New Generation under höstens välbesökta sista månadsmöte. Anne-Marie Jemdahl fick tillfälle att njuta av bandet redan våren 2022 men inte förrän nu i november var de lediga för en spelning hos oss.

Bandet gjorde ingen besviken. Gubbarna visade att de alltjämt är still going strong och de fick det att rycka riktigt ordentligt i både mungipor och ben.

Under en dryg timme bjöd de upp till en nostalgitripp med örongodis som fick publiken att drömma sig tillbaka till dansbanorna och de första stapplande dansstegen. Vi påmindes om tiden med Radio Nord som lyckades med bedriften att få Sveriges Radio att börja spela popmusik och vi minns väl alla radioprogrammet Tio i topp, som på den tiden följdes slaviskt på lördagseftermiddagarna.

Mellan låtarna drog Janne Lindros anekdoter från orkesterlivet och berättade om olika kollegor. Detta varvades med vitsar av både rumsren och annan karaktär.

Extranumret ”A Whiter Shade of Pale” minns väl många som den tidens tryckarlåt.

En ny New Generation tittade nyfiket ner på oss genom fönstren och vinkade glatt.

Inger Korsgren avtackade bandet med blommor och berättade sedan om de två återstående aktiviteterna i höstprogrammet – det guidade besöket med lunch på The Viking museum den 7 december och jullunchen på Clarion hotell den 12 december.