Stadsguidning med buss 23 oktober

Söndagstur med buss genom Stockholms framtida och nybyggda stadsdelar med Pontus Dahlstrand som guide.

Träffpunkt för resan var på Karlaplan. Vi var 50 förväntansfulla medlemmar som samlats vid Flygarmonumentet, för ”avprickning” för att senare gå ombord på bussen. Vår guide Pontus Dahlstrand hälsade oss välkomna ombord, också vädergudarna var med oss denna dag, strålande sol.
Pontus guidade oss genom Stockholm som växer så det knakar. Under bussrundturen såg vi närmare på vad som händer i olika stadsdelar, bl.a. Södermalm, Slakthusområdet, Årstafältet, Hornsberg, Stadshagen, Hagastaden, Norra Djurgårdsstaden och Loudden.
Vi passerade under bussturen en rad pågående nybyggen samt färdigställda och framtida nya delar av staden: f.d. verksamhetsområden för industri och kontor som blivit till attraktiva bostadsområden. Nya tunnelbanelinjer och stationer som anläggs.
Att resan genomfördes på en söndag beror naturligtvis på trafikintensiteten på vardagar.
Guidens gedigna kunskap och intresse för stadens byggande av nya bostäder och helt nya bostadsområden var mycket uppskattat.
Efter ca två timmar var rundturen slut och vi var åter vid Karlaplan. Vi tackade vår guide och vår chaufför för en fantastisk trevlig och innehållsrik åktur genom Stockholms olika delar.
Eftersom vi satt i bussen hela tiden har vi inte tagit foton från resan.