190603

Uppdaterades: 25 september 2019

Utfärd till Smen på Skramlan

Närvarande medlemmar 40 st.

Information: Torsdag 6 juni Svenska Flaggans dag i Ystad; Ulla-Britt och Britt-Marie står och delar ut SPF-material mellan kl 14-15.

Sillafest torsdag 4 juli kl 13.00; anmälningslista lägges fram. Medtag dricka, kaffe mm.

Möte måndag 5 augusti kl 13.00. Grilla; ta med att grilla. Tipsrunda, ta med penna.

Planering av endagsresa till Halland pågår; återkommer när förslag kan förevisas.

Thomas Pettersson/Lasse Gustavsson kommer till Ystads Saltsjöbad söndag 10 november kl 16.00 och tar oss med på en tänkvärd och humoristisk resa, som får oss att se med nya ögon på hur vi kommunicerar med varandra. Anmälan sker snarast till SPF Kabusa, ordf Sven-Åke Mårtensson tel 0411-551137 eller 0727-231137.

YPR; Britt-Marie redogör för vad som hänt sedan sist.

YPR hade årsmöte 19 mars på Bellevue. Knut Sigander blev omvald till ordförande samt Bingo till vice ordförande. Ingabritt kassör och Åsa sekreterare. Ulla-Britt, Åsa, Ing-Britt och Anki som ledamöter i styrelsen. Efter förhandlingarna var Christina Bendz och Cecilia Magnusson-Svärd inbjudna att prata om vad dom vill att Ystad kommun skall göra för äldre samt svara på frågor.

YPR hade rådsmöte 21 maj på seniorernas hus. Pamela Lindqvist, Tomelilla, berättar om att de startat ett medborgarfokus för att samla information om all hjälp till äldre. Fixar-Malte som heter Magnus Åkesson är anställd i Ystad för att hjälpa den som är över 75 år med saker som t ex hänga uppgardiner, byta glödlampor, ta ut och in sommarmöbler. Björn Falkenström, Helsingborg, pratade om ofrivillig ensamhet och hur man jobbar för att få människor att komma ut och träffa andra.

Samverkansgruppen har haft möte 25 mars i scoutstugan Nybrostrand. Varje förening presenterade sina program under året. Man skall kontakta varandra inom föreningarna, om att det finns plats på utfärder som inte blir fulltecknade.

Efter all denna information smakade det gott med kaffe och Lisas goda kakor som stod framdukade.

Thommy och Lisa berättade att de hade köpt gården 1998, och började då med hantverksbutik. Sedan 12 år tillbaka har de även haft caféet i stallet. 6-7 andra hantverkare ställer ut sina arbeten. Caféet är kommunens nordligaste och ligger 128 m över havet. De har tyvärr bestämt att stänga för gott den 1 september i år.

Publicerades: 25 september 2019 Uppdaterades: 25 september 2019