190829

Uppdaterades: 25 september 2019

Resa till Kvibille Gästis, Hishults konsthall o park och Markaryds älgsafari.

35 medlemmar närvarade.

Vi blev upphämtade i Sövestad, Ystad och Erikslund tidigt på morgonen av Kristianstadbuss för vidare färd upp till Kvibille Gästis. Där blev vi välkomnade av föreståndaren Anders Emanuelsson som berättade lite om Gästgivaregården som har funnits sedan 1600-talet. Vi hade ostprovning med fyra olika välsmakande ostar som tillverkats på ett av Sveriges äldsta ysterier bara ett stenkast från gästgiveriet. Anders avslutade med att spela gitarr och sjunga en sång för oss. Sedan fick vi kaffe och smörgåsar med gott pålägg.

Därefter gick färden vidare till Hishults konsthall och park. Där blev vi mottagna av Kjell Åke Gustafsson som tog oss på en visning i den stora parken med vackra planteringar (över 300 rhododendrun och rosor), arrangemang och konstverk. Sedan gick vi upp till restaurangen där vi fick en god lunch med rökt lax och tillbehör, kaffe och kaka.

Efter detta fick vi gå in i konsthallen och beundra Hans och Tokiko Frodes fina konstverk. Hans Frode tillverkar tavlor med glas och neon som var mycket vackra. Tokiko Frode gör tavlor med origami som också var mycket vackra och det var verkligen en jättefin utställning. Dessutom hade man hängt upp många vackra "brudbälten" från Japan som tar ca ett halvår att brodera.

Sedan gick färden vidare till Markaryds Älgsafari där vi fick åka ut på tre kilometer slingrande skogsväg med parkens tåg. Ute i skogen stannade tåget så vi kunde mata och hälsa på älgarna, och av vår guide fick vi mycket intressant information om djuren. Vi fick även en rundtur in i Bisondalen, och där strövade bisonoxar som är Nordamerikas största landdjur. De var verkligen en mäktig syn.

När vi kom tillbaka till gården stod kaffe och våfflor med sylt och grädde på menyn.

Efter allt detta styrde bussen tillbaka till Skåne efter en mycket trevlig och lyckad dag.

Publicerades: 25 september 2019 Uppdaterades: 25 september 2019