Referat 180517 o 180604

Uppdaterades: 08 augusti 2018

Vårfest 17 maj på Erikslund. Månadsmöte 4 juni på Glashyttans Orangerie.

SPF Seniorerna Erikslund har haft sin traditionella vårfest den 17 maj. 112 glada pensionärer deltog i det fina vårvädret, och började med att äta en god måltid. Sedan dansade man till Christer Lundgrens fantastiska enmansorkester, och allt detta var mycket uppskattat enligt tacksamma gästande föreningar som hört av sig efteråt.

Den 4 juni var föreningen på Glashyttans Orangerie på Snogeholmsvägen. Ordförande Walter Persson hälsade alla närvarande 53 medlemmar välkomna och började med lite information:

Sillafest 5 juli; anmälningslista skickades runt.Ny resa 5 september till Lekoseum i Osby och IKEA i Älmhult presenterades. Vi får guidning på båda ställena, och dessutom blir det guidad tur genom Älmhult. Närmare information på nästa möte där vi även kommer att ta upp anmälningar.

Efter informationen tog Eva Bjurman över ordet och hälsade oss välkomna. Företaget startade 2011 och de är två systrar som har byggt upp det trevliga orangeriet mm. När vi druckit kaffe och ätit god kaka, blev vi uppdelade i två grupper för visning inne i glashyttan. Eva B handdriver engångsglas till brukföremål, blyinfattar och sandgjuter glas.

Efter visningen tackade ordföranden för en trevlig eftermiddag i Orangeriet.

Nästa event är endagsresa till Ven den 26 juni. Nästa månadsmöte är den 5 juli med sillafest på Erikslund; anmälan krävs.

Publicerades: 18 juli 2018 Uppdaterades: 08 augusti 2018