190902

Uppdaterades: 25 september 2019

Möte. Musikquiz "Räkna med Christer och Ann-Louise". Förbundet SPF seniorerna 80 år.

Närvarande medlemmar 55 st.

Ordförande Walter Persson hälsade alla välkomna.

Ulla-Britt Persson rapporterade från rådsmöte med KPR 27 augusti på Ljuskällans boende i Ystad. Frida Olsson och Christina Sterning, chefer på boendet, berättade om verksamheten. Ljuskällan har 58 lägenheter, varav 4 för dementa. Verksamheten är individanpassad. Ljuskällan ska byggas ut framöver, och planering pågår. Joakim Johansson och Jan-Erik Olsson från Diabetesföreningen var på besök och berättade om hur och varför man får diabetes. Det finns 2 varianter, 1 och 2, och man måste ändra sitt leverne när det gäller mat och motion.

SPF Skurup inbjuder till träff 25/9. Anmälan senast 18/9 på utlagd lista.

Ystad SPF ska åka på bussresa till Äppeltavlan i Kivik 1 oktober. Anmälan senast 16 september till Ystad SPF, Annika Carlsson.

Ystadsrevyn efter nyår; anmälan senast på nästa möte i oktober.

Studiecirkel börjar preliminärt i oktober. Förslag på ämne önskas.

Möte 7/10 med köttfärslimpa mm; anmälningslista lägges fram.

SPF Seniorerna bildades i september 1939 och firar 80 årsjubileum denna veckan. Vi visade därför en serie bilder på storskärm som förbundet satt samman om alla åren i föreningen. Förste ordföranden hette Reinhold Olsson.

Efter detta dukades det fram kaffe, goda smörgåsar och blåbärskaka prydd med flagga dagen till ära.

Sedan tog Christer Andersson och Ann-Louise Mårtensson över ordet med trevligt musikquiz "Räkna med Christer och Ann-Louise". Vi fick höra olika melodier och utifrån dem komma fram till en siffra som symboliserade musikstycket. Efter många ledtrådar och konfererande med bordsgrannarna hade alla en chans att vara med, och när allt var klart drog vi tre vinnare.

Dagen avslutades med nationalsången.

Publicerades: 25 september 2019 Uppdaterades: 25 september 2019