191007

Uppdaterades: 02 december 2019

Vi äter köttfärslimpa och lyssnar till Kaj Gustafsson som berättar om snapsvisans bakgrund mm.

68 medlemmar var närvarande.

Ordförande Walter Persson hälsade oss välkomna och informerade om julbordet 12 december; anmälan senast 2 december till Signe eller Monica. Det är dags att anmäla till Ystadsrevyn i januari nästa år; anmälan snarast för att få bra platser och 20 % rabatt.

Styrelsen önskar förslag till ämne på studiecirkeln som börjar så fort det går. Påminner även om SPF Svedalas trivselträff den 30 oktober.

Efter informationen blev vi serverade god köttfärslimpa med tillbehör, som tillagats av våra egna "Kaffebönor".

Efter maten tog dagens gäst Caj Gustafsson från Simrishamn över och berättade om snapsvisans bakgrund. 2018 blev han svensk mästare i nyskrivna snapsvisor. Visan heter "Snöpligt". 245 bidrag hade skickats in, och sedan valde man ut 10 st som deltog i finalen. Han är ett känt namn på den svenska snapsvise-scenen och har vunnit tävlingen två gånger tidigare, och skrivit flera böcker på ämnet. Han hade med sig två olika böcker som vi fick möjlighet att köpa. Ordföranden tackade för det trevliga föredraget/sången och överlämnade en bukett blommor.

Sedan blev vi serverade kaffe och kakor. Ordföranden tackade de som ordnat och tillagat dagens måltid och bakat den goda kakan till kaffet.

Dagen avslutades sedvanligt med nationalsången.

Publicerades: 02 december 2019 Uppdaterades: 02 december 2019