Referat 190204

Årsmöte

Närvarande 55 medlemmar.

Ordförande Walter Persson hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. Parentation utlystes över 3 medlemmar som lämnat oss under året.

Mötet valde Knut Landén som ordförande och Monica Nilsson som sekreterare för dagen. Verksamhetsberättelse och årsredovisning godkändes, och styrelsen beviljades ansvarsfrihet för det gångna året.

Walter Persson omvaldes till ordförande för ett år. Omval av Lennart Persson, Britt-Marie Sandell och Monica Nilsson på 2 år. Fyllnadsval av Christer Jönsson, som tidigare har varit suppleant, på 1 år. Kvarstående Signe Persson och Kerstin Andersson. Nyval av Anita Engdahl Johansson och Christer Andersson som suppleanter på 1 år.

Revisor Gert Andersson och valberedningens sammankallande Majken Nilsson avtackades med blomsterbuketter.

Information: Ystads Pensionärsråd lägger ut information på ypr.se där man kan läsa om YPR-styrelsens sammansättning, protokoll från olika möten, hur man kan kontakta dem mm.

Utfärd till Östra Skåne med Lasses Buss den 22 maj. Teckningslista lägges ut.

SPF Svedala har trivselträff den 6 mars kl 16-21, Åkessonz orkester spelar.

SPF Skurup har trivselträff den 24 april kl 16-21, Ingvar Fasths duo spelar.

Pensionsmyndigheten i Ystad har tillfrågats om man har blanketter för ansökning om bostadstillägg för pensionärer. De har inga blanketter att dela ut och hänvisar endast till sin hemsida. De har inte heller möjlighet att komma ut till oss och informera om bostadstillägg mm.

Vi blev serverade kaffe, fastlagsbullar och liten kaka.

Kören Stämbandet under ledning av Anna-Maria Hagemann underhöll med vackra sånger. Efteråt överlämnade ordföranden blommor till alla i kören.

Dagen avslutades med nationalsången.