Drömmen om Elin

Endags resa till Vinnsäters Hembygdsgård, mitt i Dalsland.

En fin sommardag, Lördagen den 29 Juni 2019, åkte vi med Jörlanda buss för att se sommarteatern "Drömmen om Elin" som spelas på Sveriges kanske vackraste friluftsscen. Scenen finns vid hembygdsgården Vinnsäter som ligger i Färgelanda kommun i Dalsland.

Ett fika stopp på Hamrane Bak & Kaffestugai Erikstad strax söder om Mellerud.Vi fick kaffe med klengås. Klengås var nybakad brödkaka med smör och riven ost. Väldigt gott.

Sedan var det inte långt till Vinnsäters Hembygdsgård och "Drömmen om Elin" 
Drömmen om Elin är en vacker med sorgsam historia som utspelar sig i början av 1900-talet och handlar om när spelmannen Calle Jularbo träffar pigan Elin och blir förälskad. Vi får inblick hur det kunde vara i början av 1900-talet allt gestaltat av Calle och Elin samt hela Elins familj, andra pigor och drängar, bönder, väsen av olika slag och massor av barn. Manuset till Drömmen om Elin är skrivet av Gunilla Rubbestad. I en av huvudrollerna hittar vi Robert Samuelsson.

På hemvägen stannade vi till på Dagsholm Hotell och Golfbana för Lunch/Middag. Åter i Kode vid 19.00 efter en väldigt trevlig dag.

Lite bilder

Kaffe med Klengås på Hamrane Bak & Kaffestuga

Hamrane Bak & Kaffestuga igång sedan 30 år.

Drömmen om Elin i full gång på Vinnsäters Hembygdsgård

Huvudpersonerna Elin och Carl

Fin avslutning

Tack för föreställningen

Sten Kidborg