Aktiviteter 2017

Aktiviteter som månadsmöten, trivselkvällar, grillfest, sillunch, julfest.
Resor och utfärder finns under separat flik Resor-Utflykter

Månadsmöte Solhaga den 24 November, 49 deltagare.

För andra gången blev vi underhållna av Lilla Bandet från Färgelanda. Ulrika Claesson med sång och Johan Pettersen på keybord bjöd oss på en god fredagsunderhållning med fin sång och musik. Blandad musik med bland annat "I natt jag drömde" och "Stad i ljus". Vi hoppas att vi snart får se dom igen.

 

Sten Kidborg

 

Månadsmöte Solhaga den 29 oktober

47 personer från vår förening + c:a 15 st boende på Solhaga. "MORFARS TRIO", från ÅSA, bestående av Lennart på dragspel, Ronnie gitarr och sång, och Stig på klarinett. De framförde sitt program enastående bra med musik och lättsamma historier.

 

ÅSA´s bageri den 11 oktober

Vi var 20 stycken deltagare, som samlades för samåkning från Hemvärnsgården till Kareby, för att besöka det lilla bageriet, känt för sitt surdegsbröd och jättegoda wienerbröd, allt bakat på ekologiskt mjöl. Hon berättade om sig själv, hur hon haft ett välbetalt arbete i Göteborg, men hennes lust att baka bröd gjorde att hon med många motgångar till sist står där hon nu är. Vi fick kaffe med wienerbröd och kaka.

 

Månadsmöte September 2017, 45 deltagare

En mycket trevlig underhållning av Tonsteget från Uddevalla. Lennart och Bert spelade och Mia sjöng. Vi fick höra många fina gamla låtar, Taube, Gunnar Wiklund, Lasse Lönndal m.m. Mellan låtarna en hel del historier och minnesvärda ord. 

 Gunnar fick också en dans med Mia

 

Sten Kidborg

 

Lundgrens Primörer den 7/9-2017

Även detta år så besökte Mats Lundgren oss på Kode Hemvärnsgård med lite historia om han själv och Lundgrens primörer. Vi fick provsmaka på många goda frukter, som ananas, 2 sorter melon och clementiner, allt var mycket gott. Vi fick också med oss provsmakning på Svenska Äpplen och Päron. Vi handlade lite frukt och grönsaker som Mats hade med sig och vi fick kaffe med kaka.
Länk till Lundgrens primörer webshop

 

Grillfest Juni 2017

Vi var lite över 40 personer som hade en trevlig grillfest på Kode Hemvärnsgård med catering med grillat och tillbehör från Ingelas trädgårdar.

Vår mat är på gång

 

En portion av den goda maten

 

Mats Rutgersson underhöll med sång och musik.

Sten Kidborg

 

Månadsmöte Maj 2017, 45 deltagare.

Alf och Jan bjöd oss på en trevlig stund med fina låtar och många roliga historier. Alltid lika underhållande att ha Alf och Jan på våra möten. Vi hoppas att få ses igen.

 

Sten Kidborg

 

Månadsmöte April 2017, 44 delatagare

Kjell Fredriksson underhöll oss med en del egna låtar som Hovslagar-Per och en del gamla låtar.


Musiken betyder väldigt mycket för Kjell. I tonåren lärde han sig några gitarrackord och började sjunga med ett band. Men det dröjde till slutet av 80-talet innan det hände något.
Han började skriva egna låtar och fick skjuts i karriären efter att ha spelat i Café Norrköping i TV.
På sitt samvete har han ett 100-tal egna låtar. Han har spelat in fem kassetter, en singel och nio CD-album. Kända titlar är Britas gamla fik, Hovslagar-Per och Den gamla bygdegården.

 

 Sten Kidborg

 

Månadsmöte Mars 2017, 56 deltagare.

Louise Wanselius underhöll oss med finstämmig sång och spelade fiol och gitarr. Vi fick höra några fina gamla visor och även en schlager av Hessa Andersson, Guld och gröna skogar, samt en egen komposition.

Sten Kidborg

 

Månadsmöte februari 2017, 45 deltagare.

Ett nytt par underhållare för oss och vi blev inte besvikna. Lilla Bandet med Ulrika Claesson med sång  och Johan Pettersen på keybord bjöd oss på en trevlig stund med fin musik och skratt. Det började med inbjudan till Bohuslän och fortsatte med blandad musik som vi kände igen från Sven-Ingvars och Vikingarna men även från Psalmboken.

En riktigt bra underhållning som vi hoppas kommer igen.

 

Sten Kidborg