Informationsträff angående hjälp till seniorer 25 januari

Det blev en mycket intressant eftermiddag när vi besöktes av ansvariga i kommunen för seniorers behov av hjölp. Det var enhetschef Elvina Netteblad, biståndshandläggare Therese Gullbäck och silviasystern Katarina Rahm.
Det är mycket att tänka på när vi behöver hjälp. De förklarade hur vi ska gå tillväga för att inte bli slussade hit och dit när vi ringer. Vi ska bara ringa ett samtal till Elvina som sedan tar de kontakter som behövs för att vi ska känna oss trygga. Therese berättade om hennes uppgift att bedöma vilka insatser som behövs av läkare m. fl.
För närvarande är ca 560 personer i kommunen  beroende av hemhjälp. Det kan vara allt från enbart duschhjälp till flera besök om dagen. Det är ett pusslande för att se till så det blir så få olika personer som möjligt som kommer och ger hjälp. 
Katarina berättade om hur Silviasystrarna arbetar för att sprida kundskap om demens, dess symptom och den hjälp som finns att få.
Det finns anhörigstöd 10 timmar i månaden kostnadsfritt om man t.ex. vill gå ut och fika eller åka på teater. Det ställdes många frågor och diskuterades.
Under kaffet informerade ordförande om kommande verksamhet.
Marie Westling