Besök av Missing People 17 maj

Vi fick en mycket informativ kväll när Missing People besökte oss.
Verksamhetsledaren Anna Östberg och Pernilla Brunman-Jost  berättade om den verksamhet som bedrivs. Det startade i Göteborg 2012 då man fick ekonomiskt bidrag av Postkodstiftelsen. Det finns inga liknande föreningar i något annat land, då Sverige är det enda land i Världen som har allemansrätt. Det har vi svårt att förstå och tar det som självklart att man får ströva fritt nästan överallt.
De har ett nära samarbete med polisen och anhöriga. Senast 6 timmar efter att någon anmälts försvunnen är man på plats. Alla jobbar ideellt, men det finns två centralt anställda.
Miissing People har ett 90 000 konto dit kan man skänka pengar. Skriver man Västmanland på talongen så kommer de dit. Ingen ska behöva försvinna utan att hittas. I den största sökinsatsen som varit i Sverige deltog cirka 4 000  personer. När en efterlysning läggs ut så ses den av 200 000 - 1 500 000 personer tack vare delningar. Hundarna har en stor betydelse i eftersöket. Kan man inte själv delta i sökandet, så kan man alltid koka kaffe eller baka något som de sökande kan få när det är vila.
Vi tackade Anna och Pernilla för den fina presentationen av verksamheten med lite ätbart samt ett bidrag till verksamheten.
Marie Westling