Resa Bottnaryd-Gränna 28 april.

Vi startade från Falköping med Susann från Bengts Resetjänst som chaufför och reseledare. Första resmålet var Bottnaryds kyrka, en kyrka uppförd på 1600-talet i timmer och korsform. Där blev vi guidade bland målningar som fyllde hela kyrkan. Där serverades buss fika för dem som önskade.
Resan fortsatte i det vackra vädret mot Gränna, omgivningen var vårlik med fält av vitsippor utefter vägen samt utsikten över den blanka vattenytan på Vättern.
I Gränna besökte vi museum som innehöll utställning om bl.a. Andreés polarexpedition och därefter promenad bland olika polkagristillverkare och affärer. Många utnyttjade de många bänkar som var utställda för att njuta av solskenet.
Nu smakade det gott med mat och den serverades på Gyllene Uttern, en underbar gammal restaurang som nu ägs av Jula. Där fick vi historien om stället av hovmästaren.
På vägen hemåt åkte vi på vägar som gick igenom massor av fruktodlingar som tråkigt nog inte blommade ännu. Vi besökte Rudenstams frukt och bärodling, där fanns en gårdsbutik med produkter från deras odlingar.
Därefter åkte vi hemåt nöjda och belåtna.
Tack till Britt-Louise och Birgitta från SPF Seniorerna Falköping för en trevlig resa. / Ingegerd