Aprilträffen med modevisning

SPF Seniorerna Vartoftas Aprilträff med modevisning.
Vi började träffen med modevisningen, med kläder från Axel och Ebba, Presentshopen och Dressman. Det fanns mycket fina kläder inför den varmare årstiden.
Därefter kaffepaus och en pratstund.
Några av deltagarna var klädda i folkdräkter. Efter kaffet visade dom upp sig. Kerstin Arnesson berättade om de olika dräkterna. Dessa kom från Stora Leverne, Vadsbo, Varola, Toarp och Rackeby. Folkdräkter började på 1700 talet då Gusraf III införde allmogekläder. Man fick inte klä sig över sitt stånd .Bönderna fick inte klä sig i ”köpetyger”, därför vävde, sydde och broderade kvinnorna dessa dräkter själva.
Rosita Einarsson informerade om resor. En resa till Strömstad den 3 juni. SPF Frökind står för den, och man ska besöka Alaska sten - och blomsterträdgård. Anmälan till Ulf Eriksson senat 17 maj. Nästa resa till Gårdarna runt sjön den 22 augusti med studiedag inför resan den 27 maj på Vuxenskolan och anmälan till Vuxenskolan. Rosita tar anmälan till resan.
Marianne Manke informerade om nästa träff som är den 16 maj i Skörstorps kyrka kl. 15.00. Guidning av Conny Johansson, sedan kaffe i bygdegården. Hon tackade de som medverkat och deltagit på träffen och uppmanade alla att ta det försiktigt hem. Samarr: SV.