Månadsmöte mars

Månadsmöte med SPF Seniorerna Götene

  • Bengt-Åke Ögren

Vice ordförande Kjell Fritzson hälsade hela 156 medlemmar välkomna till mars månads medlemsmöte och även denna gång var borden dukade på dansbanan och kaffekommittén hade smyckat borden med påskpynt.

Dagens gäst var Bengt-Åke Öhgren som berättade om Svalbard och visade fina bilder. Bengt-Åke är präst från Tidaholm, han är även naturfotograf och har rest och fotograferat i Arktis.

Han berättade varför han började att åka till Svalbard. Han hade konfirmation i Valsta kyrka och det var 30 grader varmt och då kom en av kyrkvärdarna fram till honom och frågade: ”Har du aldrig drömt om att komma till Svalbard?” Jo visst hade han det! Kyrkvärden hade alltid drömt om det också, men inte fått med sig någon. ”Men du som är så snäll kanske kan följa med?” Så blev det. Här fick de se underbar natur och fantastiska djur, som isbjörnar, fåglar och blommor i det iskalla klimatet.

För SPF medlemmarna visade han ett fint bildspel med närbilder på isbjörnar och fåglar och en trevlig berättelse om upplevelserna där.

Efteråt lottade Bengt-Åke ut några fina tavlor och insamlingen gick till Ukraina.

Efter kaffet informerade Eva Lundell från Götene Kommun om anhörigstöd, hur man kan få hjälp om någon i familjen drabbas av sjukdom.

Kjell avslutade mötet och hälsade välkommen till aprilmötet då Bengt Alsterlind och Ingvar Karlsson från Sven-Ingvars kommer och underhåller.

Text: Monica Persson