Lucia

SPF Seniorerna Götene – Luciafest

Ordf. Ulla Jansson hälsade både gamla och nya medlemmar välkomna till dagens Luciafest. I år hade Ljungsbackens förskoleklasser bjudits in till att utföra Luciatåg under ledning av lärarna Karin, Marta, Ann-Charlotte, Nina, Nour, Maria, Cristin och 41 förskolebarn. Ljuset släktes ner och ett stort antal Lucior, tärnor, tomtar och pepparkaksgubbar tågade in till fin sång. På scenen utförde barnen många traditionella och nya  julvisor bl. a. en ny variant på varmkorv boggie - Tomteboggie! Ljusen i den elektriska ljusstaken tändes ett efter ett och några gick fram till varje ljus och läste en vers. Ett mycket väl inövat program och fina sångröster från barnen.

Härefter serverades kaffe och skinksmörgås samt pepparkakor.

Efter sedvanliga lotteridragningar informerade Ulla om nyheter från KPR(Kommunala Pensionsrådet) bl.a. om ny säkerhetsservice på kommunen, och om samtalen med kommunen om boulelokal på vintertid.

Ulla tackade för en trevlig eftermiddag och hälsade välkommen till nästa månadsmöte den  26 januari då ”Leif-Bertil Carlssons orkester” underhåller.