Månadsmöte augusti

Höstsäsongen i gång för SPF Seniorerna Götene

Höstens månadsmöte inledes med besök av Mats Skimmelå, pianist från Mariestad men ursprungligen från Värmland. Han är jazzmusiker och musikalmusiker. Han framförde låtar från olika musikaler bl.a. från Evita, Sound of Music, West side story, Les Misérables, Trollkarlen från Oz, Kristina från Duvemåla samt några jazzlåtar bl.a. Summertime.

Efter kaffet informerade Ordf. Ulla Jansson om höstens olika cirklar och aktiviteter, bl.a. ändring av cykelutflykter där det delas upp i två grupper, en snabbare och en lite långsammare, att mattcurlingen är ändrad till måndagar med start 12 sept, att bokcirkel med Görel Ögge är ändrad till 8 sept.

Ulla informerade även om svar från Götene Kommuns politiska partier inför valet 2022. Svaren finns att läsa på SPF:s hemsida under rubriken ”Inför valet”.

Härefter gick ordet över till säkerhetssamordnare Felicia Abelsson om ”Om krisen eller kriget kommer”. En säkerhetssamordnare arbetar med att samordna organisationens säkerhetsarbete. Det är säkerhetssamordnarens ansvar att se till att att verksamhetens säkerhetskrav uppfylls, förutse risker och utveckla säkerhetsmedvetenheten inom den egna organisationen. Som säkerhetssamordnare är det bra att ha kunskaper inom hur du kan förebygga exempelvis hot och våld.

Hon informerade även om hur kommunen fungerar vid stora elavbrott, stormar, översvärmningar, snöstorm, eldsvådor.

Vi fick även tips om hemberedskap vad som var viktigt i ett hem om krisen kommer, mat, vatten, värme, kommunikation m.m.

 

Ulla tackade för en trevlig eftermiddag och hälsade välkommen till nästa månadsmöte i september.