Fössta tossdan i mass firar vi med promenad, men sen blir det massipantåta där hemmavid.

Smålands nationaldag

Vi har kommit in i vårmånaden mars och skriver fössta tossdan i mass.
Vi träffas som vanligt vid biblioteket och kan här hälsa 3 st nya vandrare välkomna, nämligen Lisbeth Blomberg, Margaretha Knutsson och Eva Kongstad. Det blev för de 29 deltagarna en jubileumsdag, då Åsa Prytz vid samlingen hyllades med en blomma efter att ha deltagit vid 250 tillfällen. En strong prestation som endast 5 st i vår grupp tidigare klarat av under de snart 11 åren som vi hållit på med dessa långpromenader.
Vi gick idag en lite annorlunda runda, genom villorna fram till grillplatsen bakom Stensbergsskolan. Där var det rast och vi blev omedelbart omsvärmade av barnen som särskilt gillade att gosa med Roxy, Lennart och Bella dvs de 3 hundarna som var med oss. Vid fikastunden uppmärksammades ytterligare en jubilar nämligen Gunnar Gustafsson som hyllades med en vikmugg efter 50 vandringar med oss.
Vi valde sedan att gå igenom en av de nya tunnlarna under nybyggda E4 och kom väster om E4 fram till ett av de många gravfält som finns i Ljungby kommun. Vandringsledaren (undertecknad) höll en kort information om gravfältet från järnåldern, här finns rester efter ett 50-tal gravar bevarade.
Den fortsatta vandringen gick sedan söderut igenom det nybyggda industriområdet där lokalerna snabbt växer upp. Vi passerade sedan under nästa gångtunnel och utmed gamla järnvägsbanken kunde vi konstatera att våren är i antågande, snödroppar och även någon blyg krokus förgyllde den soliga torsdagen där vi avverkade 7,5 km.
Nästa torsdag tänker vi oss vandra mot Ekebacken.
Samling vid Biblioteket kl 09,00

/Karl-Erik