Cykling till Tutaryds Storesjö

  • Läs mer
  • 2022-07-03T09:53:09.0000000+00:00

Almedalen: Det här är det viktigaste kvalitetsmåttet i hemtjänsten enligt seniorerna själva

1000 seniorer har varit med och svarat på frågor om seniorers prioritering av 18 olika kvalitetsområden i hemtjänsten. Nu har vi fått resultatet som presenterades i Almedalen på måndagen: Det är hur insatserna utförs som ska väga tyngst när kvaliteten i hemtjänsten bedöms.

SPF Seniorerna är på plats i Almedalen 3-7 juli och lyfter viktiga seniorfrågor

Årets upplaga av Almedalsveckan har ett nytt upplägg. Partierna har tilldelats en halvdag var, utspridda under fem dagar, istället för att ha en hel dag för sig själv. Hittills har drygt 800 arrangörer anmält 2 000 evenemang. Under Almedalsveckan är SPF Seniorerna på plats i Almedalen för att vara seniorers röst. Vi skapar opinion och påverkar, underhåller relationer och bygger nya.

Därför blir inte pensionen som det var tänkt

Pensionssystemet har nog trots all kritik levererat som förväntat. Problemet är att människor inte jobbar längre när medellivslängden ökar. Det sa Pensionsmyndighetens generaldirektör Daniel Barr och statsvetarprofessorn Joakim Palme när SPF Seniorerna arrangerade ett seminarium om pensioner med rubriken ”Varför blir inte pensionen som det var tänkt?”

En vandring i natur och kultur

Gotaleden mellan Göteborg och Alingsås bjuder på skön vandring genom bruksorter, skog och kulturlandskap. Turen leder inte bara framåt utan också tillbaka till tiden då det moderna Sverige tog form.

Risk för ålderism när vi går i pension

"Ju mer makt du har över ditt arbete desto mindre risk att drabbas av ålderism." Det sa författaren och Kreabs seniorkonsult John Mellkvist när ålderismens skadeverkningar sattes under lupp i Almedalen.

”Socialt perspektiv saknas i pensionsdebatten”

”Vi behöver diskutera om tjänstepensionen bör vara obligatorisk” Det sa SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson när Pensionsmyndigheten bjöd in till seminarium i Almedalen.

Diskriminering att ge yngre förtur till seniorboende

Yngre sökande fick företräde vid uthyrning av lägenheter i ett seniorboende. Det är diskriminering av äldre, meddelar Diskrimineringsombudsmannen (DO) i ett beslut.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Kronobergsdistriktet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser