SPF Ljungbys månadsmöte den 20 mars

Med våren i antågande samlades vi åter till månadsmöte denna vårdagjämning. Den här gången underhöll Krister Kinhult som bjöd på blandad kompott av visor och schlagers med allt från Sven Ingvars till Evert Taube.

 • Eva Borg hälsar väkommen
 • Kören sjunger vackra visor
 • Åsa presenterar dagens gäst Krister Kinhult
 • Åsa tackar med stor kram!
 • Titta vad jag vann!
 • Eva Borg hälsar väkommen
 • Eva Borg hälsar väkommen
 • Kören sjunger vackra visor
 • Åsa presenterar dagens gäst Krister Kinhult
 • Åsa tackar med stor kram!
 • Titta vad jag vann!
 • Eva Borg hälsar väkommen

Idag välkomnades vi av vice ordföranden Eva Borg eftersom vår ordförande Karin Bondesson var upptagen på annat håll och skulle ansluta till mötet senare. Eva som ju också är vår folkhälsorepresentant passade på att slå ett slag för några av föreningens många folkhälsoaktiviteter. Stavgång på tisdagar kl. 09.30 med samling vid Ågubben. Det går också utmärkt att gå med rullator, sa Eva. På torsdagar har vi långpromenader med samling vid biblioteket. Vill du gå en kortare promenad är det också torsdagar som gäller, men med start vid Kronoskogen. Det finns något för alla sa Eva och uppmanade oss att GÅ! Det är en trevlig form av gemenskap!

Som vanligt sjöng sedan kören under ledning av Wivan Blomster några väl valda låtar, ”Ta mig till Havet” av Peter Lundblad, och en Evert Taubelåt ”Den gamle målaren”, och till sist ”Klara ljusa stjärna”, skriven av en Ljungbybo, Edvin Johnson, känd som Sveriges skönaste man. Sen sjöng vi Blåsippan ute i backarna stå, nu är det vår!

Så var det Åsas tur att presentera dagens gäst och hon berättade att den föreläsare som var planerad hade blivit hastigt sjuk. - Och vad göra jag då? - Jag ringer Krister såklart! Och till min stora lycka sa han Ja!

Åsa hälsade Krister Kinhult välkommen upp på scenen med sin gitarr och som alltid skapar han snabbt en trivsam och hög stämning. Det blev såklart många välkända Sven-Ingvarslåtar; ”Vid din sida”, ”Kristina från Vilhelmina”, ”Säg kanske, kanske” och många fler. - Som ni förstår är det mycket Sven-Ingvars som följt mig genom åren, sa Krister. Men det blev också andra texter, såsom Calle Schewens vals av Evert Taube och Lasse Berghagens ”En kväll i juni” …. Han tog av sig sin kavaj….. och ”Jag trodde änglarna fanns, bara, bara i himmelen ”

Han avslutade med Sommaren är kort av Thomas Ledin – för vi vet ju hur fort det går när sommaren väl kommer, sa Krister. Det fanns en hög igenkänningsfaktor i alla de låtar han spelade och sjöng och det var svårt att låta bli att sjunga med. Åsa tackade med blommor och vi applåderade för en härlig musikunderhållning med fullt av ös.

Sen gick vi ner en trappa där vi blev serverade kaffe och goda smörgåsar. Och då hade Karin, vår ordförande hunnit ansluta sig till vårt sällskap. Hon informerade om aktuella aktiviteter, bl.a. dagbio den 21 mars med filmen Hammarskjöld, fredagslunchen på Jenny Wook och Våffelcafé på Grand den 26 mars. Hon berättade också om våra framgångar i tävlingen ”Hjärnkoll” där två Ljungbylag går vidare till nästa tävling i Agunnaryd den 15 april. Till sist tackade hon serveringspersonalen för allt gott de serverar på våra möten och alla andra som på olika sätt hjälper till. Tack för allt jobb ni lägger ner, avslutade Karin.