Rundvandring i Sjöriket

Torsdag den 25 april.
Tjugosju seniorer infann sig vid Vällingasjöns parkering. "Detta kallar jag sjöriket", sa Rolf, "Förr brukade jag ta mitt första vårdopp här". Visst kommer jag ihåg detta, tänkte skribenten och lät minnet vandra tillbaka ett flertal år.
Om Vällingasjön, kan man läsa på spöfolkets webbsida:
Ett Put and Take-vatten norr om Ljungby. Vällingasjön är öppen för fiske 1/5-31/3. Det är en källsjö och naturen runt omkring bjuder på ett rikt djurliv. Vi har två vindskydd med möjligheten att grilla under tak, ifall en regnskur kommer. Vi planterar kontinuerligt i fisk efter antalet sålda fiskekort. Oftast ser du vaken och har möjligheten att få en fisk på torrfluga. SFK Spöfolkets medlemmar är dagligen ute vid sjön och kan ge råd om var fisken brukar hugga. I sjön finns regnbåge, abborre, gädda, mört och sutare.
Där ser man!
Sjön låg helt öde. Dimman som i tidig otta legat nere vid roddbåten, lämnade i tysthet platsen åt oss. Inte ville vi störa lugnet, så vi begav oss iväg i en lång rad på stigen upp på skogsvägen, som leder mot Lagaån.
Karl-Erik, vår ledare, stannar alltid upp vid lämpliga platser och förevigar situationen med ett foto. Vi som ibland kommer lite efter får då en kort paus och tar till oss viktig färdinformation.
Vi tog oss utefter ån upp mot Svenskasjön och därefter den branta stigen ner mot vägen. Härifrån är det inte så långt till utgångspunkten där kaffe och smörgåsar väntar.
Efter fikastunden kallade Karl-Erik oss samman. "Vi har en viktig uppgift att förrätta! Gerd Jung har idag vandrat med oss 150 gånger. Det är helt rätt att hon ur Britt-Ingers hand får emottaga den träkåsa hon så länge har längtat efter". Gerd verkade mycket nöjd över att få kåsan och vi åskådare gav henne en varm applåd.
Nu hade vi bara rundan runt Vällingasjön kvar innan dagens rutt var avklarad.
Nästa torsdag bär det av till Kojtet på andra sidan Vislanda. Vädret ska vara mycket varmare och björken lär då vara utslagen.
Vi träffs vid bibblan kl 09.00 som vanligt. Välkomna!
/ Ove