3,14 är ett närmevärde på "pi". Ett viktigt tal när man talar om cirklar eller rundor i stan.

Vandring på Pi-dagen

Denna dag, torsdag 14 mars benämnes även för internationella Pi-dagen. Den 3-e månaden och 14-e dagen blir 3,14.
I det gråmulna vädret var vi 23 vandrare som begav oss i sydostlig riktning. Konstaterar fortfarande att vattenståndet i Lagaån är högt trots att ingen större nederbörd registrerats de sista veckorna.
Vi gjorde ett litet stopp vid Lingonboden, här säljs sådant som är tillverkat i kommunens olika dagliga verksamheter, till exempel tändpuckar, tavlor, betongsaker med mera. I lokalen har genom åren bedrivits flera olika verksamheter, närbutiker, bildelsförsäljning, fuktsanering och nu kommunal daglig verksamhet.
Vi ser även att parkavdelningen röjer området söder om Åängens grupphusområde, blir snyggt när löven börjar slå ut. Innan vi korsar Ringvägen kan vi beskåda de instängslade stenprydnader som inramar infarten till grönområdet.
Fikan smakar som alltid bra när man kommer till vindskyddet/grillplatsen i den härliga lövskogen, dock kan man tycka att när man besöker platsen att de som varit där tidigare kan ta sitt skräp med sig.
Vandringen tillbaka genom de olika villaområden väckte lite nostalgiska tankar, här har vi bott, där lekte jag som barn mm. Vi hade då avverkat knappt 7 km
Nästa torsdag samlas vi vid bibblan kl 9,00 för avresa till Finnstugan där vi träffas 9,15.
Välkomna!

/Karl-Erik