Julbordet hos K G Waldemar i Södra Ljunga

Vi skrev den tredje december 2021 och flortunn snö dalade ner mot ett vackert vinterlandskap. Ett femtiotal Seniorer fann sin väg till Södra Ljunga för att intaga julbordet hos K G Waldemar.
Irene Kullenberg hälsade oss välkomna. Därefter lämnade hon över ordet till Örjan Larsson, som med sin ljudliga och tydliga stämma gav oss instruktioner om i vilken ordning vi skulle passera borden med de ljuvliga rätterna. Först var det sillbordet och det kallskurna. Därefter väntade varmrätterna, men glöm inte Lindvalls korv, förtäljde Örjan, samtidigt som han berättade om sin stiliga kavaj.
Vi var inte nödbedda och snart satt vi bänkade vid alla fem borden med fullastade tallrikar av allehanda läckerheter.
I de pauser som uppstod fick vi delta i allsång, som leddes av Lars Oscarson. Flertalet julsånger kunde vi utantill vill jag lova.
Emellan varven roade vår konfrancier Örjan oss storligen med att berätta ett antal historier. Har ni hört den där om "tåget till Deje"? "Kamelritten och Amen"? eller "Köttets lusta och vegetarianismen"? Avtackning av Waldemar och Örjan med vacker blomma utfördes av Irene och allmän applåd följde. Som avslutning berättade vår ordförande Gun Oscarson en stillsam julhistoria om trollen vid Kuggaberg.
Var vi mätta och nöjda då vi lämnade denna fest?
Jo, det kan ni ge er på!