Vi ställer in! Följ Senaste Nytt nedan!

    Välkommen till vår hemsida! Följ Senaste Nytt!

Referat

Jultallriken är inställd!

Med nuvarande ökande smittorisk i samhället, så har vi nu beslutat att ställa in vår förenings aviserade jultallrik, på Sågudden den 9 december! Det är så tråkigt, men känns ändå rätt. Vi satsar nu på att 2021 kan bli ett mer aktivt år! Kanske med ett årsmöte framåt mars? Styrelsen ska ha möte i början på december, och efter det återkommer vi med mer information! Ta hand om er! / Styrelsen i SPF Jössebygden

Nytt från ordföranden!

Ett styrelsemöte har vi haft nu under hösten, och Birgitta berättade då om två andra möten hon deltagit i. Det har varit en ordförandekonferens för distriktet, med bl.a. lägesrapporter från olika föreningar och rapport från arbeten med stadgeändringar. Det har också varit möte för det kommunala pensionärsrådet, KPR, där bl.a. en kommunal handlingsplan för suicidprevention presenterades, och information om nya "Träffpunkt Smedberg" lämnades. Även rapporter om beläggning på särskilda boenden delgavs, liksom planerna för ett nytt trygghetsboende på Bröderna Karlssons-tomten. Vi du veta mer om KPR så finns hela protokollet under Om föreningen, se länken nedan!

Läget i november och december

Kalendern är sorgligt tom denna månad. Det är så tråkigt, men vi vågar oss ännu inte på att ordna inomhusaktiviteter för alla, och utomhus blir det allt kyligare och mörkare. Men i december månad, onsdagen den nionde, kl. 15.00, hoppas vi på att få äta en gemensam jultallrik! Kafé Nystuga på Sågudden står för att ordna detta. Närmare information om pris och anmälning kommer senare!

Utflykt till Ingestrand!

Nu finns ett referat att läsa från förra torsdagens utflykt med tåget Färdinand! Gå in under fliken Referat ovan, och läs!

Höstaktiviteter i Coronatid

Nu har vi genomfört höstens första aktivitet, promenaden i Stadsparken. Referat finns nu att läsa här på hemsidan, under fliken Referat, och många fina bilder är också på gång i Bildgalleriet! Nästa aktivitet, en tur med tåget Färdinand, kan du läsa mer om i Kalendern!

Augusti 2020 - Höstbrev, med mera!

Sommaren har gått, och här kommer nu lite information. Flera Jössebygdare deltog i Edabygdens besök på Stortorpet tidigare i somras, och häromdagen deltog säkert även flera vid distriktets golftävling här på Arvika GK. Edabygdens referat från Stortorpet bifogas i länk nedan, men vad gäller golftävlingen inväntar vi distriktets rapport från detta evenemang. Häromdagen hade vi också ett styrelsemöte, då vi diskuterade läget, med förbundets riktlinjer och vad som kan vara möjligt framöver. Resultatet presenterar ordförande Birgitta i ett Höstbrev till alla medlemmar, läs också det i länk här nedan! Brevet kommer även att skickas ut via mejl och post. Birgitta informerar också om senaste pensionärsråd, PM bifogas nedan. Njut nu av de sista sommardagarna, och var rädda om er! Kolla också gärna hemsidan här lite då och då, - vi uppdaterar här så snart vi har något nytt att berätta!

Bra med fast omsorgskontakt

Gärna fast omsorgskontakt i hemtjänsten och krav på kompetens, men mer behövs. Så sammanfattas SPF Seniorernas kommentar till en dagsfärsk utredning som regeringen nu ska bereda.

Seniorsurfarna kommer tillbaka 2021

I TV-programmet Seniorsurfarna drillas fyra kända svenskar i digitala färdigheter. Den 9:e februari är det premiär för en ny rafflande, rolig och lärorik säsong av SENIORSURFARNA med nya deltagare.

– Allt du behöver veta om livet som pensionär

Seniorhandboken tar upp saker som är bra att veta om livet som senior. Den innehåller både samhällsfrågor, och ger råd och stöd till privatlivet. Boken finns att köpa i vår webbutik.

Livesändning 26 oktober – Ställ frågor direkt till Peter

Förra gången blev en succé. Nu har du chansen att ställa frågor till SPF Seniorernas generalsekreterare Peter Sikström igen. Torsdag 26 oktober klockan 10.00 sänder vi direkt på tidningen Seniorens Facebooksida. Var med då!

Oacceptabelt med dessa allvarliga och systematiska brister i äldreomsorgen

I dag redovisade IVO (Inspektionen för vård och omsorg) sin nationella granskning av regionernas arbete på särskilda boenden för äldre under våren. Mycket allvarliga och systematiska brister konstateras i alla regioner.

Direktsänd slutkonferens "Inte ensam" 3 december

Välkomna till årets sista livesändning från projektet Inte ensam. Vi summerar allt som hänt i projektet under året och samlar kraft inför framtiden och allt vi kan göra. Webbsändningen är öppen för alla intresserade.

Stor satsning på digitala julkonserter

Svenska kyrkan gör sin största satsning på digitala konserter under advent och jul. Det inleds på söndag med en ”sing along”-konsert från Umeå stads kyrka.

Se upp för D-vitaminbrist i vinter

Äldre är en av de grupper som riskerar att få i sig för lite D-vitamin. Inte minst detta år när många äldre tillbringar mer tid inomhus. Livsmedelsverket rekommenderar alla över 75 år att ta extra kosttillskott.

Ny covidkris i särskilda boenden: ”Nu måste äldre få rätt vård”

Smittan fortsätter att öka bland äldre på de särskilda boendena. Antalet döda stiger också.

Fråga Malena: Vad kan jag göra för att kunna hålla på längre?

Efter tio år som änkeman träffar jag nu en kvinna på 60 år som jag vill ha det bra med. Finns det något som kan göra att jag kan hålla ut bättre? Malena Ivarsson svarar.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Värmlandsdistriktet

Inte Ensam projekt i Webbform

Generaldirektören informerar

Ordförandekonferens

Referat DM-Golf 2020

Ordförandebrev

Reseinfo

Kalender

Annonser

Aktuella kampanjer från vårt förbund