Referat

Kalender

Höstaktiviteter i Coronatid

Nu har vi genomfört höstens första aktivitet, promenaden i Stadsparken. Referat finns nu att läsa här på hemsidan, under fliken Referat, och många fina bilder är också på gång i Bildgalleriet! Nästa aktivitet, en tur med tåget Färdinand, kan du läsa mer om i Kalendern!

Augusti 2020 - Höstbrev, med mera!

Sommaren har gått, och här kommer nu lite information. Flera Jössebygdare deltog i Edabygdens besök på Stortorpet tidigare i somras, och häromdagen deltog säkert även flera vid distriktets golftävling här på Arvika GK. Edabygdens referat från Stortorpet bifogas i länk nedan, men vad gäller golftävlingen inväntar vi distriktets rapport från detta evenemang. Häromdagen hade vi också ett styrelsemöte, då vi diskuterade läget, med förbundets riktlinjer och vad som kan vara möjligt framöver. Resultatet presenterar ordförande Birgitta i ett Höstbrev till alla medlemmar, läs också det i länk här nedan! Brevet kommer även att skickas ut via mejl och post. Birgitta informerar också om senaste pensionärsråd, PM bifogas nedan. Njut nu av de sista sommardagarna, och var rädda om er! Kolla också gärna hemsidan här lite då och då, - vi uppdaterar här så snart vi har något nytt att berätta!

Sommarbrev från ordföranden!

Ett sommarbrev från vår ordförande Birgitta Frödin har i dagarna skickats ut till alla medlemmar, via mejl, eller via post till dem som inte har lämnat mejladress till föreningen. Du kan nu även läsa det här nedan!

Digital årsstämma för Värmlandsdistriktet

Tisdagen den 26 maj ordnade SPF Värmlandsdistriktet en något försenad årsstämma, denna gång digitalt. Från Vuxenskolan i Arvikas lokler deltog representanter för styrelsen i Jössebygden och Edabygden. På bilden ses från vänster: Annelise, Ulla, Karin, Birgitta och Birgitta. Läs mer om detta! Klicka på fliken REFERAT här ovan!

Bilderna i Bildgalleriet åter!

I samband med tidigare driftsstopp för hemsidan så försvann alla bilder i Bildgalleriet. Nu är de tillbaka!!Bilderna kommer nu dessutom upp direkt, utan väntan! Titta gärna tillbaka på allt vi gjort förut, - det kommer ju dessvärre inte några nya bilder här denna vår.

Missade du webinariet? Se efteråt!

Du kan se den filmade sändningen på två sätt. Har du Facebook kan du se den där, sök efter sidan "Inte ensam"! Du kan också se den på projektets hemsida! www.inteensam.org! En direktlänk ligger här nedan!

Möte om en bred och utvecklad folkhälsopolitik – med äldrefokus

Peter Sikström i möte med Folkhälsomyndigheten om folkhälsopolitiken – de visar stor förståelse för äldres situation var generalsekreterarens intryck.

SPF Seniorerna kommenterar höstbudgeten

Eva Eriksson, förbundsordförande SPF Seniorerna, kommenterar regeringens höstbudget och främst det som berör seniorers ekonomi, boende samt vård och omsorg.

Välkommet, men löser inte bristerna i systemet, krävs både social och finansiell stabilitet

Förbundsordförande Eva Eriksson kommenterar dagens besked kring avskaffad pensionärsskatt och inkomstpensionstillägget: vi välkomnar dagens besked även om det var förväntat, men det löser inte bristerna i pensionssystemet utan vi måste bygga ett system som är både socialt och finansiellt stabilt

SPF Seniorerna kommenterar rututredningens slutbetänkande

Rututredningen har överlämnat sitt slutbetänkande till regeringen. SPF Seniorernas expert i utredningens referensgrupp uttalar sig i frågan.

"Försök inte lura mig" blir TV-serie

”Försök inte lura mig” är ett av våra mest uppskattade studiematerial. Därför är det extra kul att projektet nu också blir en TV-serie. Programmen produceras av Utbildningsradion med Marianne Rundström som programledare.

Eva Eriksson om konsekvenserna när Handelsbanken lägger ner många av sina kontor

Idag uttalar sig Eva Eriksson i flera tidningarna och i TV4 Nyheterna om konsekvenserna när Handelsbanken nu ska lägga ner 180 av sina 380 kontor fram till år 2021.

Fler seniorer nekas flytta in

Alltfler äldre i Stockholm får nej till att flytta in i stadens vård- och omsorgsboenden.

Per Anders, 93, tar trapporna – och mår bättre

I dag 22 september är det Trappans dag. Då gör Per Anders, 93, som han brukar. Går i trappor. "Man behöver inte ta några risker, man har handtag att hålla i och så får man upp pulsen. Det är det som är så fint", säger Per Anders Ygberg till TV4.

Nytt lagförslag: Äldre ges inte goda levnadsvillkor

Om du eller din närstående ska behöva drabbas av en allvarlig funktionsnedsättning – be då en stilla bön att det händer före 65-årsdagen.

Betyget till budgeten: Två steg fram och ett bak

Finansminister Magdalena Anderssons (S) har lagt regeringens statsbudget för 2021 på riksdagens bord. SPF Seniorernas betyg blir tudelat – både ris och ros.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Värmlandsdistriktet

Referat DM-Golf 2020

Ordförandebrev

Reseinfo

DM Golf

50-års jubileum

Årsstämma 2020

Annonser

Aktuella kampanjer från vårt förbund