Referat

Kalender

Digital årsstämma för Värmlandsdistriktet

Tisdagen den 26 maj ordnade SPF Värmlandsdistriktet en något försenad årsstämma, denna gång digitalt. Från Vuxenskolan i Arvikas lokler deltog representanter för styrelsen i Jössebygden och Edabygden. På bilden ses från vänster: Annelise, Ulla, Karin, Birgitta och Birgitta. Läs mer om detta! Klicka på fliken REFERAT här ovan!

Bilderna i Bildgalleriet åter!

I samband med tidigare driftsstopp för hemsidan så försvann alla bilder i Bildgalleriet. Nu är de tillbaka!!Bilderna kommer nu dessutom upp direkt, utan väntan! Titta gärna tillbaka på allt vi gjort förut, - det kommer ju dessvärre inte några nya bilder här denna vår.

Missade du webinariet? Se efteråt!

Du kan se den filmade sändningen på två sätt. Har du Facebook kan du se den där, sök efter sidan "Inte ensam"! Du kan också se den på projektets hemsida! www.inteensam.org! En direktlänk ligger här nedan!

Tillsammans mot ensamhet

Nedanstående mejl har skickats ut från förbundet, genom Mailutskick SPF SYSTEM!

Hebbe Sisters Live-streamar!

Hebbe Sisters bjuder in oss till digital konsert! Läs deras inbjudan här nedan! För att sedan se konserten ska du klicka på länken under texten!

SPF satsar mer på Facebook!

Jag vill slå ett slag för Facebook, i dessa tider av isolering! SPF Seniorerna har nu satsat extra mycket på att sprida information, tips och möjligheter till att få kontakter och vänner, särskilt riktad till oss äldre, just genom Facebook! Tidigare medlemssidor har nu utökats med fler grupper, där medlemmar själva kan kommunicera, både med gamla och nya vänner! Hur gör man för att komma åt dem? Läs vidare nedan!

Webbmöte med SKR (Sveriges Kommuner och Regioner) om äldreomsorgen

Förbundsordförande Eva Eriksson deltog på tisdagen 2 juni i ett webbmöte om äldreomsorgen med representanter för Sveriges Kommuner och Regioner (SKR).

Seminarium om hur coronaviruset påverkar våra pensioner

Konsekvenserna av covid-19 är påtagliga inom många sektorer, inte minst den ekonomiska. Mot den bakgrunden bjöd socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi in till ett digitalt seminarium den 1 juni om hur pensionerna påverkas av pandemin. Seminariet kan ses i efterhand.

Ny utbildning för valberedare

Studieförbundet Vuxenskolan har tagit fram ett nytt studiematerial för dig som har ett valberedningsuppdrag. Materialet går igenom alla fem steg som behövs för ett lyckat valberedningsarbete.

Passa på att umgås och träffas utomhus

Många av Sveriges seniorer har hållit sig hemma och isolerade i månader. SPF Seniorerna välkomnar därför att Folkhälsomyndigheten nu varit tydliga med att äldre kan utöka sina sociala kontakter så länge som det sker utomhus och avstånd hålls. Allt är inte låst och stängt, det är viktigt att göra det man kan.

Riktlinjerna för 70-plussare ändras inte

Folkhälsomyndighetens rekommendationer till 70-plussare ligger kvar, meddelade socialminister Lena Hallengren på en pressträff på tisdagseftermiddagen.

Eva Eriksson: Håll ut, håll ihop - tillsammans klarar vi det här

Förbundsordförande Eva Eriksson önskar i ett brev alla medlemmar en, trots omständigheterna, fin Kristi Himmelfärdshelg: Fortsätt att bry er om varandra ute i föreningarna, vi tar oss igenom denna kris tillsammans.

Din apoteksfullmakt kan sluta gälla

Får du hjälp att hämta ut medicin? Nu måste ditt ombud godkänna att hens uppgifter sparas hos E-hälsomyndigheten. Annars avslutas fullmakten.

Så klarar vi coronatiden

Inte vara där det är mycket folk, inte träffa barn och barnbarn, inte träffa vännerna. Hur tar man sig igenom det här? Vi har pratat med fyra seniorer.

Årsrika en ryggrad i föreningarna

De unga pensionärerna är en mycket viktig grupp för det svenska föreningslivet. Det visar nya siffror från SCB.

Tröttheten var hjärtinfarkt

Hjärtinfarkt är den vanligaste dödsorsaken i Sverige. Så ofta som var tjugonde minut drabbas någon i vårt land. Men det går att minska risken genom att ändra något på sin livsstil.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Värmlandsdistriktet

Reseinformation

ordförandebrev

Hjärnkoll

Ordförandebrev

Nytt datum för DM i Golf

Ordförandens rader Mars 2020

Annonser

Aktuella kampanjer från vårt förbund