Snart kommer den - Våren!

Referat

Nytt protokoll från Pensionärsrådet!

Nu finns ett nytt protokoll från det senaste kommunala pensionärsrådet 2021-02-11 att läsa här på hemsidan! Alla protokoll samlas som tidigare under rubriken "Pensionärsrådet" i avdelningen "Om föreningen", men det senaste protokollet kan du också läsa genom att bara klicka på länken nedan!

Zoom-utbildning för alla!

Förbundet bjuder in alla medlemmar att delta i två Zoom-utbildningar under våren. Syftet är att öka den digitala delaktigheten bland våra medlemmar. Genom utbildningarna vill vi nå målet att alla, som vill kunna delta i ett Zoom-möte, ska vara rustade för det, liksom att de som vill kunna leda ett Zoom-möte ska få verktyg för det. Läs mer i länken nedan!

Seniorsurfarna åter 2021!

Den 9:e februari 2021 blir det premiär för den nya och roliga säsongen av Seniorurfarna. Det visas som tidigare på SVT, SVT Play och UR Play, och Kattis Ahlström leder programmet, men i blir det övrigt nya deltagare och nya kunskaper!

Julbrev från ordförande Birgitta!

Läs julbrevet via länken här nedan!

Jultallriken är inställd!

Med nuvarande ökande smittorisk i samhället, så har vi nu beslutat att ställa in vår förenings aviserade jultallrik, på Sågudden den 9 december! Det är så tråkigt, men känns ändå rätt. Vi satsar nu på att 2021 kan bli ett mer aktivt år! Kanske med ett årsmöte framåt mars? Styrelsen ska ha möte i början på december, och efter det återkommer vi med mer information! Ta hand om er! / Styrelsen i SPF Jössebygden

Nytt från ordföranden!

Ett styrelsemöte har vi haft nu under hösten, och Birgitta berättade då om två andra möten hon deltagit i. Det har varit en ordförandekonferens för distriktet, med bl.a. lägesrapporter från olika föreningar och rapport från arbeten med stadgeändringar. Det har också varit möte för det kommunala pensionärsrådet, KPR, där bl.a. en kommunal handlingsplan för suicidprevention presenterades, och information om nya "Träffpunkt Smedberg" lämnades. Även rapporter om beläggning på särskilda boenden delgavs, liksom planerna för ett nytt trygghetsboende på Bröderna Karlssons-tomten. Vi du veta mer om KPR så finns hela protokollet under Om föreningen, se länken nedan!

Varning för bedrägerier kring vaccination

Nu är det många som vill vaccinera sig mot covid -19 och det utnyttjar bedragare. Varje vecka får polisen in anmälningar om bedrägeriförsök, som ofta sker via telefon. Bedragarna hittar hela tiden nya tillvägagångssätt som de anpassar efter omvärlden.

Långa väntetider hos Pensionsmyndigheten

Nu har årsbeskedet för den allmänna pensionen landat hos Sveriges pensionärer, med många telefonsamtal som följd. Kötiderna är stundtals långa till Pensionsmyndighetens kundservice, och de har därför kontaktat oss och bett oss gå ut med följande information:

Jobba kvar två år efter 65-årsdagen ger dålig utdelning för stora yrkesgrupper

Det lönar sig dåligt att jobba kvar två år efter 65-årsdagen för stora yrkesgrupper, det visar SPF Seniorernas nya beräkningar. Läs också om vad Marina som arbetat ett långt liv i barnomsorgen tycker om pensionerna.

Allvarligt smittläge kräver allvarliga åtgärder

Seniorer har sedan i mars 2020 burit ett tungt ansvar att undvika smitta. Det finns ett enormt behov att slippa isolering och inskränkningar. Tack vare vaccinerna är vi nu nära att återvinna vår frihet. Men om smittläget gör det nödvändigt kan nedstängning vara en sista utväg innan alla har hunnit få erbjudande om vaccinering, säger Eva Eriksson, förbundsordförande i SPF Seniorerna.

Kräv nya vaccinköp, Stefan Löfven!

Statsministern bör kräva nya EU-upphandlingar av vacciner för att täcka upp för det bortfall som vaccinföretagen orsakat. Om EU inte kommer överens om nya inköp, bör Sverige göra egna vaccininköp, utan europeisk samordning, säger Eva Eriksson, förbundsordförande i SPF Seniorerna.

Ardalan Shekarabi reagerar på SPF Seniorernas siffror om att många år i jobbet inte alls lönar sig

Socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi uttalar sig i Aftonbladet om SPF Seniorernas nya siffror som visar att livsinkomsten och många år i jobbet inte lönar sig.

Nytt besked: Astras vaccin även till 65-plussare

Folkhälsomyndighetens säger nu att Astra Zenecas vaccin mot covid-19 fungerar effektivt också för äldre.

Var femte äldre vill hjälpa andra

Samhället borde utnyttja att det finns många äldre personer som vill hjälpa andra. Det säger Lars Sonde, utredare på Äldrecentrum.

Polisen varnar för bedrägerier i samband med vaccinationerna

Senioren har skrivit om det tidigare men tyvärr finns det anledning att göra det igen. Polisen varnar ännu en gång för bedrägeriförsök mot äldre. Den här gången gäller det i samband med vaccinationerna mot covid-19.

Anders Tegnell: Astra Zenecas vaccin är väldigt bra

Astra Zenecas vaccin är ett mycket bra vaccin och erbjuds man det ska man ta det. Det menar statsepidemiologen Anders Tegnell på tisdagens (2/3) pressträff med Folkhälsomyndigheten när Senioren ställer frågor om vaccinet.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Värmlandsdistriktet

Senaste nytt vaccination

Ordförandebrev januari 2021

Julhälsning

Inte Ensam projekt i Webbform

Generaldirektören informerar

Ordförandekonferens

Kalender

Annonser

Aktuella kampanjer från vårt förbund