Kalender

Referat

Julbord på Kalasmakeriet!

Nu kan du läsa ett reportage från vår (något) äventyrliga resa till Gräsmark! Klicka bara på länken nedan!

Uppdatering - Novembermötet

I torsdags den 21 november träffade vi dessa tre damer, som hade mycket intressant att berätta! På bilden ser du Anette Johansson från BrottsofferJouren, vår kommunpolis Maria Westby och Siv Jivesand från IOGT-NTO. Nu kan du läsa mer om vad de berättade i reportaget. Klicka på länken nedan!

Föredrag om Hjärtat i Åmotsfors!

Forskare från Sahlgrenska Universitetssjukhuset gästade idag Åmotsfors, för att sprida kunskap om hjärtat och dess komplikationer. Arrangör på plats var SPF Seniorerna Edabygden, och även vår förenings medlemmar var inbjudna. Läs mer i Bildgalleriet, länk nedan!

CHESS på SäffleOperan!

Nu kan du läsa reportage om årets teaterresa till Säffle och musicalen CHESS! Där finns även bilder och namn på skådespelarna/sångarna. Vi har också fått andra pressbilder från själva föreställningen, alla de ligger i Bildgalleriet. Där finns dock inga namnuppgifter eftersom man inte kan skriva bildtexter.

Studiebesöket på NWT-huset

Nu finns det både bilder och reportage från studiebesöket på NWT-huset att se i Bildgalleriet. Klicka på länkarna nedan!

Nytt från Värmlandsdistriktet

Mewomen - Det är en mässa och inspirationsdag för kvinnor, som hålls på Nöjesfabriken den 9 november. SPF har en egen monter på mässan, och för dej som är medlem i SPF kostar det endast 100 kronor i entré. Vill du vara med och stå i vår monter på mässan kontakta kansliet omgående på spfvarmland@telia.com. Läs mer om mässan i länken nedan!

Debatt om premiepensionens framtid

SPF Seniorernas generalsekreterare Peter Sikström deltog idag på ett seminarium om de nya förslagen för premiepensionen, och varför den är viktig framförallt för framtida pensionärer.

Debatt om apotekens framtid med fokus på farmaceutbrist och rådgivning

Thony Björk, läkemedelssakkunnig inom SPF Seniorerna deltog i veckan på ett seminarium om apotekens framtid. Han pratade bland annat om apotekens roll och att de har tappat mycket av det fokus som tidigare fanns på egenvårdsrådgivning.

SPF Seniorernas budskap till regeringen 👉 stoppa nedskärningarna inom äldreomsorgen!

Igår träffade SPF Seniorerna socialminister Lena Hallengren. Vid mötet diskuterades bland annat de befarade nedskärningarna inom äldreomsorgen i kommunerna.

Nyttan av utpekade läkemedel uppväger eventuell risk för fall

Gösta Bucht, sakkunnig för SPF Seniorerna i vård och omsorgsfrågor, reagerar tillsammans med flera läkare och professorer över Socialstyrelsens utpekande av vissa läkemedelsgrupper som påstås öka risken att falla.

Möte med representanter från riksdagens socialutskott

SPF Seniorerna träffade i dag Moderaterna och Kristdemokraterna i riksdagens socialutskott. Vid mötet medverkade utskottets ordförande Acko Ankarberg Johansson (KD), gruppledaren Camilla Waltersson Grönvall (M) samt ledamöterna Ulrika Heindorff och Lars-Arne Staxäng, båda (M).

SPF Seniorerna i Expressen om förändringarna i grundskyddet

Vid årsskiftet görs flera förändringar i grundskyddet som ger mer i plånboken för vissa grupper, men för andra grupper är förändringarna inte mycket att hurra över. I Expressens artikel kan du se hur förändringarna påverkar din pension.

På cykel bland olivträden

Planera nästa års cykelsemester: I Cordoba och Jaéns cyklar du bland olivträd och vita byar längs en lättrampad led på en gammal banvall.

Hittar livslusten i åldrandet

Psykologen Barbro Lennéer Axelson har kallats Kärlekens grand old lady. Nu föreläser hon även om livet efter 65 – som både möjlighet och osminkad verklighet.

" En del av kunderna har pannlampor för att kunna se varorna."

Äventyraren Sven Gruvstad bilar genom Afrika, med start i september från Sydafrika. Redan nu kan du läsa om förberedelserna.

”Mer kan göras för äldres psykiska hälsa”

Experter föreslår: Ge pensionärsorganisationer stöd för att förebygga diskriminering av äldre med psykisk ohälsa.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Värmlandsdistriktet

Styrelsekonferens

Referat Me Woman mässan

Wermland Opera

E-Hälsa

DO-Konferens och 80 årsjubileum

O´Learys

Annonser

Aktuella kampanjer från vårt förbund