Nyheter

Sommarbrev från ordföranden!

Ett sommarbrev från vår ordförande Birgitta Frödin har i dagarna skickats ut till alla medlemmar, via mejl, eller via post till dem som inte har lämnat mejladress till föreningen. Du kan nu även läsa det här nedan!

Digital årsstämma för Värmlandsdistriktet

Tisdagen den 26 maj ordnade SPF Värmlandsdistriktet en något försenad årsstämma, denna gång digitalt. Från Vuxenskolan i Arvikas lokler deltog representanter för styrelsen i Jössebygden och Edabygden. På bilden ses från vänster: Annelise, Ulla, Karin, Birgitta och Birgitta. Läs mer om detta! Klicka på fliken REFERAT här ovan!

Bilderna i Bildgalleriet åter!

I samband med tidigare driftsstopp för hemsidan så försvann alla bilder i Bildgalleriet. Nu är de tillbaka!!Bilderna kommer nu dessutom upp direkt, utan väntan! Titta gärna tillbaka på allt vi gjort förut, - det kommer ju dessvärre inte några nya bilder här denna vår.

Missade du webinariet? Se efteråt!

Du kan se den filmade sändningen på två sätt. Har du Facebook kan du se den där, sök efter sidan "Inte ensam"! Du kan också se den på projektets hemsida! www.inteensam.org! En direktlänk ligger här nedan!

Tillsammans mot ensamhet

Nedanstående mejl har skickats ut från förbundet, genom Mailutskick SPF SYSTEM!

Hebbe Sisters Live-streamar!

Hebbe Sisters bjuder in oss till digital konsert! Läs deras inbjudan här nedan! För att sedan se konserten ska du klicka på länken under texten!

SPF satsar mer på Facebook!

Jag vill slå ett slag för Facebook, i dessa tider av isolering! SPF Seniorerna har nu satsat extra mycket på att sprida information, tips och möjligheter till att få kontakter och vänner, särskilt riktad till oss äldre, just genom Facebook! Tidigare medlemssidor har nu utökats med fler grupper, där medlemmar själva kan kommunicera, både med gamla och nya vänner! Hur gör man för att komma åt dem? Läs vidare nedan!

Mycket info från förbundet på nätet!

Du glömmer väl inte att kolla Förbundets sida, tidningen Senioren, Seniorbloggarna och andra platser på nätet?! SPF Seniorernas förbundssida! Tidningen Senioren! Seniorbloggarna!! Där finns mycket att läsa, om en massa olika saker! Det kommer ny info där kontinuerligt! Missa inte!

Handla mat i Arvika?

Våra matbutiker har lite olika erbjudanden för att få hem mat tryggt! Se nedan!

SeniorSurf@arna - en studiecirkel!

Vi har en cirkel på gång, - men just nu är det oklart när den kan starta! På sidan Aktiviteter kommer vi att uppdatera informationen vartefter. En beskrivning av upplägget och om nuläget finns att läsa där nu.

Två nya referat!

Nu kan vi läsa om den avslutade studiecirkeln om Dan Andersson, och också om den fantastiska konserten Jazz it up and move! som The Hebbe Sisters & Jan Adefelt Swingtime Trio bjöd oss på i början av månaden!

ÄNTLIGEN! Nya inlägg på hemsidan igen!

Den uppmärksamma läsaren har kunnat notera att inget nytt har tillkommit på vår hemsida, ända sedan den 21 februari! Detsamma har gällt förbundet, alla distrikt och föreningar över hela landet! Samtidigt som vi alla haft ett stort behov av att nå ut med information, - både om saker som skett under tiden efter, och så förstås om allt i kölvattnet efter Corona!

Februarimöte - Årsmöte

Nu kan du läsa om månadens möte, som innebar årsmötesförhandlingar, information om nya satsningen SeniorSurfa@rna och om en tänkbar studiecirkel, rolig frågesport och inte minst en jättelik semla till var och en som var där! Klicka på REFERAT här ovan, så finner du text och bilder!

Reseerbjudande från SPF Edabygden!

Sugen på att följa med föreningen Edabygden på en resa till Volvomuséet i Göteborg? Ett reseerbjudande till oss Jössebygdare, - i mån av plats i bussen...! Läs mer i inbjudan nedan!

Samverkan mellan Jössebygden och Edabygden - Vi bygger vidare!

Diskussioner om former för samverkan mellan våra föreningar inleddes redan tidigt i höstas, då med ett gemensamt styrelsemöte på Jössebygdens planhalva. Nu har vi fortsatt det jobbet, och här ses några av oss tillsammans i Charlottenberg! Läs mer i länken nedan!

Kjell Gustafsson berättar!

Årets månadsmöten inleddes med att Kjell Gustafsson berättade om sin drygt 40 år långa journalistiska bana, både nära och fjärran. Nu kan du läsa ett reportage om hans mycket uppskattade föredrag, här på hemsidan. Klicka på länken nedan!

Protokoll från Pensionärsrådet 191216

Nu finns protokoll från 2019 års sista pensionärsråd att läsa under fliken Om föreningen - Pensionärsrådet!

Året 2019 i SPF Jössebygden - Bildcollage!

Året 2019, med vår förening SPF Seniorerna Jössebygden, har bjudit hela tjugo varierade evenemang - här kan du se en sammanfattning, i tjugo nya bildcollage!

Julbord på Kalasmakeriet!

Nu kan du läsa ett reportage från vår (något) äventyrliga resa till Gräsmark! Klicka bara på länken nedan!

Uppdatering - Novembermötet

I torsdags den 21 november träffade vi dessa tre damer, som hade mycket intressant att berätta! På bilden ser du Anette Johansson från BrottsofferJouren, vår kommunpolis Maria Westby och Siv Jivesand från IOGT-NTO. Nu kan du läsa mer om vad de berättade i reportaget. Klicka på länken nedan!

Föredrag om Hjärtat i Åmotsfors!

Forskare från Sahlgrenska Universitetssjukhuset gästade idag Åmotsfors, för att sprida kunskap om hjärtat och dess komplikationer. Arrangör på plats var SPF Seniorerna Edabygden, och även vår förenings medlemmar var inbjudna. Läs mer i Bildgalleriet, länk nedan!

CHESS på SäffleOperan!

Nu kan du läsa reportage om årets teaterresa till Säffle och musicalen CHESS! Där finns även bilder och namn på skådespelarna/sångarna. Vi har också fått andra pressbilder från själva föreställningen, alla de ligger i Bildgalleriet. Där finns dock inga namnuppgifter eftersom man inte kan skriva bildtexter.

Studiebesöket på NWT-huset

Nu finns det både bilder och reportage från studiebesöket på NWT-huset att se i Bildgalleriet. Klicka på länkarna nedan!

Nytt från Värmlandsdistriktet

Mewomen - Det är en mässa och inspirationsdag för kvinnor, som hålls på Nöjesfabriken den 9 november. SPF har en egen monter på mässan, och för dej som är medlem i SPF kostar det endast 100 kronor i entré. Vill du vara med och stå i vår monter på mässan kontakta kansliet omgående på spfvarmland@telia.com. Läs mer om mässan i länken nedan!

Välkomstlunch för nya på Gate!

Idag den 31 oktober hälsades vår förenings nya medlemmar välkomna, med en gemensam lunch med styrelsen, på Gate Gästgiveri! Utöver god mat, fick de nya medlemmarna möjlighet att presentera sig själva, och styrelsen kunde förstås också berätta mer om föreningen och om vad vi har för oss där! Gott och trevligt, alltihop! Lite bilder på våra nya vänner kan du se i bildgalleriet, i länken nedan!