Nyheter

Fler nyheter - och nytt reportage!

Nu finns mycket nytt på hemsidan! Läs om gårdagens möte med besök av Seniorshopen - nytt reportage! Och resan till Örebro i augusti är nu helt klar, med prisuppgift och allt! Om aktiviteterna för återstoden av hösten kan du också läsa i kalendern, även om allt där inte är färdigt ännu. Klicka på länkarna nedan.

Promenad i Perserud

Vi promenerar tillsammans igen - torsdagen den 13 juni i Perserud! Välkomna! Läs mer i inbjudan nedan!

Nytt om kurser, och lite annat!

Förbundet vänder sig under våren till alla medlemmar med några olika digitala utbildningar och aktiviteter. Först ut är en kurs i det digitala mötesverktyget Zoom den 10 april, sedan följer en digital specialkurs i ekonomi för seniorer den 23 maj, samt slutligen en serie digitala föreläsningar 20-24 maj, då det är SPF Seniorernas Folkhälsovecka. Under Folkhälsoveckan sänds ett webbinar varje dag klockan 10:00. Årets föreläsningar handlar bland annat om reumatism, munhälsa och sömn. Föreläsningarna sänd på SPF Seniorernas hemsida och är öppna för alla, även de som inte är medlemmar ännu. Ingen anmälan krävs. Läs mer om allt detta i länkarna nedan. Så vill vi passa på att påminna om nästa månadsmöte på Korpralen, den 18 april kl. 14.00. Då får vi besök av Seniorshopen! Välkommen!

Nyheter på hemsidan - reportage från månadsmötet!

Nu finns reportage från månadsmötet med besök från Västra Värmlands Civilförsvarsförening att läsa. Det handlar om Hemberedskap.

Årsmötesprotokollet på plats!

Nu finns det godkända protokollet från årsmötet att läsa på hemsidan. Protokollet kan läsas direkt i länken nedan! Referat och övriga dokument ligger under särskild flik på sidan "Om föreningen", som nås endast på hemsidan.

Uppdateringar!

Imorgon, återigen en onsdag, är det månadsmöte med Västra Värmlands Civilförsvarsförening på Korpralen. Angeläget, och aktuellt! Välkommen! Senare i maj ska vi också göra en resa till Nobelmuséet i Karlskoga. Resan beskrivs i Kalendern. Så passande då, att SVT nu i vår sänder en dokumentärserie om just Bröderna Nobel! Första avsnittet sänds ikväll, men serien kommer förstås också att ligga på Play. Kul sammanträffande, och så aktuellt för oss!

Reportage från Årsmötet!

Alla dokument från årsmötet kan läsas på hemsidan under fliken "Om föreningen", ett stycke ner i listan. Reportaget är också klart, men själva protokollet följer senare, när alla procedurer runt det är avklarade.

Du kommer väl ihåg att anmäla dig till Årsmötet?

Årsmöte med ArvikaSemla och Ove Walter´s! Läs inbjudan i länken nedan! Varmt välkomna!

Nya länkar till alla dokument i Februarinytt

Nu har jag gjort om gårdagens inlägg på annat sätt, - det blir lättare att finna rätt dokument nu, för den som är ovan, hoppas jag! Många nya dokument på hemsidan att publicera samtidigt, gjorde det svårt att använda direktlänkar, på det sätt som jag brukar göra.

Februarinytt

Nu finns mycket nytt på vår hemsida!

Inbjudan Webbinarium

Ordförande har från förbundet fått en inbjudan till ett webbinarium "Bli trygg i en digital vardag" med presentation av ett nytt utbildningsmateriel från Betalningshjälpen. Ingen i vår styrelse har dock möjlighet att delta denna förmiddag, den 5 mars. Om du som medlem är intresserad att delta, läs inbjudan i länken nedan, och ta gärna kontakt med utbildningsledaren!

Ännu ett steg är taget mot trygghetsboende

Ny förening för trygghetsboende i Arvika är skapad i samband med årsmötet den 24 januari, fristående från vår förening. Den föreningen har nu också en egen hemsida, varför vi nu hänvisar till den för fortsatt information. Arvika Nyheters senaste artikel kan du nu ändå läsa i länken nedan. Det blir det sista inlägget här om byggprocessen!

Reportage från januarimötet!

Nu finns reportage från årets första månadsmöte: "Sanna skrönor - Berättelser om lite av varje ur ett brokigt liv". Lennart Nilsson minns, och vännerna Anna och Rolf bidrar med musik! Klicka på länken nedan, och läs!

Det är bra att röra på sig!

Studieförbundet Vuxenskolan i Arvika erbjuder fler kurser för oss seniorer på temat rörelse i vår! Den uppskattade fallkursen fortsätter med en ny omgång. Dessutom kommer det en ny kurs för den som gillar att röra sig lite mjukare: Balett för seniorer! Läs mer i länkarna nedan!

Du har väl laddat ner SPF-appen??

Den är den absolut enklaste vägen att snabbt bli uppdaterad om allt nytt som händer i vår förening! Det kommer en notis i din mobil, förutsatt att du aktiverat notiser för appen Hur skaffar man appen? Läs i instruktionen här nedan! Eller, ta med din mobil samt inloggningsuppgifter för att ladda ner appar!, till nästa möte, och be om hjälp! (Apple-ID, eller liknande för android)

Seniormässa och resa med Värmlandsdistriktet

Två nya inbjudningar, Värmlandsdistriktet planerar en resa till Dalhalla! Och i februari blir det också i år en seniormässa i Karlstad!

Månadsmöte i januari &                            Årsmöte Trygghetsboende i Arvika!

Nytt år, och nya aktiviteter kommer. Först ut är månadsmöte för alla medlemmar den 18 januari, - glöm inte att anmäla dig! Kolla kalendern! Sedan blir det årsmöte i föreningen för Trygghetsboende i Arvika, för alla intresserade! Läs inbjudan i länken här nedan!!

Nya webbinarier från förbundet

Inbjudan till flera olika webbinarier från förbundet SPF Seniorerna, under början av 2024 har kommit! Läs mer i länken nedan! Hoppas vi ses på Korpralen vid januari månadsmöte den 18 januari! Läs i kalendern! Ha det bra!

Reportage från Luciafirandet på Korpralen!

Nu finns reportage att läsa! Klicka på länken nedan!

Julhälsning, årsmöte, fallkurs och andra våraktiviteter!

Nu är julbrevet på gång! Det kommer hem till alla medlemmar, med mejl eller postgång, för dem som inte lämnat mejladress. Här på hemsidan kan det också läsas, med information om årsmöte och annat. Nu kan du också anmäla dig till en ny kurs i fallteknik! Den kommer under våren, med Martin Thambert som instruktör. Han kommer även att erbjuda en kurs i Tai Ji. Information och anmälan till Studieförbundet Vuxenskolan!

Höstens fallkurs är avslutad!

Höstens kurs i balans- och fallteknik, i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan, är nu avslutad. Du kan läsa mer om den, och även se ett inslag om en liknande kurs som sändes på tv-nyheterna, i länkarna här nedan!

Reportage från Vinaftonen på Odd Fellow!

Till slut blev det ett reportage från den lyckade Vinaftonen också! Med Göran Esters, på Odd Fellow!

Sista Söndagsfikat på Ritz!

Söndagen den 19 november hade vi stor final på vårt Söndagsfika-projekt! Anders Brobyns Orkester på scenen, och en massa människor i publiken! Läs reportaget här nedan!

Kinky Boots på Säffle Opera!

Nytt reportage med bilder, varsågod! Klicka på länken nedan!