Bowling mm

SPF Seniorernas bowlingavslutning den 14 december 2022

Bowlare från de fyra föreningarna i Skövde inom SPF Seniorerna, dvs Elin, Skövde, Nordbillingen och Sventorp Forsby, har samlats varje onsdag förmiddag på Nöjesarenans bowlinghall på Arena Skövde för att spela bowling. Det är ett trettiotal spelare som träffas och motionerar samtidigt som vi njuter av den gemenskap som spelet skapar. Det blir utrymme för många glädjerop när strikarna radas upp och ibland missnöje för att klotet hamnar i rännan.

Varje termin avslutas med en tävling där det gäller att slå sitt eget genomsnitt under säsongen med så många poäng som möjligt. Man tävlar således bara mot sig själv. Den 14 december var det säsongsavslutning och tävling.

Vinnare blev Hans Hellström, tvåa Susanne Lundell och trea Claes Stymne. Segraren får en inteckning i SPF Seniorernas vandringspris, ett pris som funnits sedan 2011. Samtliga pristagare får dessutom en glasfigur som personligt pris.

Säsongen avslutas också med en gemensam lunch och den person som hållit ordning på resultaten under året tackades med en vacker blomma. Den 11 januari samlas bowlarna åter för vårsäsongen.

SPF Seniorernas bowlingavslutning den 27 april 2022.

Så har det varit säsongsavslutning på SPF Seniorernas bowling. Det är ett drygt tjugotal seniorer från tre SPF Seniorerna-föreningar i Skövde som träffats varje onsdagsförmiddag i Nöjesarenans bowlinghall på Arenan. Nu var det dags för avslutning på vårterminen med tävling om det åtråvärda vandringspriset.

Tävlingen går ut på att spela så bra som möjligt över sitt genomsnitt för säsongen. Således tävlar man mot sig själv. Dagens segrare blev Kent Green, som därmed blir den tjugonde bowlaren att få sitt namn förevigat på vandringspriset. Tvåa blev Lennart Johansson och trea Lena Kullberg. Alla pristagarna förärades en vacker glastrofé.

Efter tävling avslutades säsongen med en gemensam lunch med tid att vara tillsammans och trivas och tala om dagens spel och göra utblickar till framtida möjligheter. För seniorer är bowling en utmärkt aktivitet, som förenar fysisk aktivitet med den så viktiga känslan att höra till och vara med i ett sammanhang. Det är med glädje som spelarna samlats troget varje onsdag. En del spelare slutar men nya spelare kommer till och kommer snabbt in i gemenskapen.

Vinnarna i SPF Seniorernas bowling, fr. v Lena Kullberg trea, Kent Green segrare och tvåan Lennart Johansson.

Vår ledare Jan Eric Fasth,  avtackades av Eva Cederquist, med en blomma från Bowlingspelarna. Nu ser alla fram emot att, efter en skön sommar, få återses den 14 september och starta SPF Seniorernas höstbowling.