Sommarträffar

SPF Seniorerna ELIN:s sommarträffar är träffar i enkel och opretentiös form för ELIN-medlemmar som är "kvar i sta´n". Varje gång planeras nästa träff och annonseras sedan med e-post. Kom med när du kan och vill!

2017-06-27. Startträff i Boulongerparken.
Tisdagen den 27 juni på  förmiddagen samlades ett 15-tal ELIN-medlemmar i Boulongerskogen till starträffen inriktad på SPF-are "kvar i sta´n". Idén är att de som vill ska kunna träffas en gång i veckan i enkla former, tillbringa en trevlig stund tillsammans och gemensamt planera nästa träff.Till mötet i Boulongerparken hade Gunnar Hedberg ordnat grillkorv med tillbehör och Bosse Högberg hade mycket att berätta om parken och de skulpturer som gruppen träffade på vid en rundvandring i parken.

Korv med bröd och mycket prat.

Rundvandring i parken

2017-07-04 Minigolf och fika vid Simsjögården.
Femton glada ELIN-medlemmar samlades på parkeringen vid Lidl och samåkte upp till Sinsjögården som för vår skull öppnade tidigare än vanlogt. Minigolf i fyramannalag och en skön kaffestund i solen under livlig konversation. Det var inte svårt att enas om inriktning för nästa tisdagsträff.

Här är det Inger Frykler som ska slå ut på bana 9.

2017-07-11. Vandring Ryds grottor till Ymsingsborg.

2017-07-18. Vandring vid Kalksjön.
Stora delar av Skövdes föreningsliv tar "sommarlov" mellan mitten av juni och slutet av augusti. ELIN-medlemmarna Gunnar Hedberg och Wivianne Johansson har i år tagit initiativ till att ordna sommarträffar för medlemmar "kvar i sta´n". Det är träffar i enkel form där man från gång till gång kommer överens om vad nästa veckas möte ska innehålla. Idén har uppskattats av ELIN:s medlemmar och träffarna har samlat 15-20 personer varje gång. I tisdags företogs en utflykt med vandring kring Kalksjön med en rundligt tilltagen fikapaus i solen vid sjöns strand. Kommande veckas aktivitet annonseras på föreningens hemsida och med e-post till ELIN:s medlemmar.

"Frukost" vid Kalksjöns strand.

Gunnar tar upp frågan om nästa veckas träff.

2017-07-25. Motionsspåret i Stöpen.
20 seniorer och två hundar gick de dryga två kilometer långa spåret i skogen mellan villakvarteren i Stöpen och Mariestadsvägen. Det tog två timmar och rymdes mycket prat och en rejäl fikapaus. Elvy hade "hemmaplan" och hade mycket gott att säga om denna del qav Skövde.



Här ett nyinvigt utegym.

2017-08-01. Prova på Boulespel.
Den här tisdagen ställde Bouleföreningen upp med duktiga instruktörer som visade hur boulspel går till och sedan fick tjugotalet ELIN-medlemmar prova på detta ädla spel. Såväl de mer rutinerade som nybörjarna hade ett par fina timmar i solen på utomhusbanorna.

Samling utanför Boulhallen.

Spel igång på flera banor.

Stilstudie.

Här är klotet i luften.

2017-08-08 Kulturfabriken.
Avslutning på SPF Seniorerna ELIN:s sommarträffar. På tisdagen avslutades SPF Seniorerna ELIN:s serie "Sommarträffar för SPF-are kvar i sta´n" med ett studiebesök på Skövdes Kulturfabrik - den unika kombinationen av Stadsmuseum och musikskola som nu är klar att möta såväl musikelever som museibesökare. De trettiofem SPF-arna togs emot av platschefen Martin Lindor vid entrén invid det stora blå hornet och fick en kort introduktion. Därefter guidade han oss runt i de rymliga lokalerna och bland museets många föremål som nu exponeras på ett överskådligt och pedagogiskt sätt.
Inför det här besöket hade Rolf Bladh gallrat i sin samling av musikinstrument och som gåva till Kulturfabriken överlämnades  tre värdefulla trumpeter och femton sordiner att användas i undervisningen eller som museiföremål.
Träffen avslutades med en god stunds fika och småprat i solen vid Wästgötabagarn.

Samling vid entrén.

Vid en interaktiv monter om järnvägens betydelse för Skövde.

Rolfs gåva överlämnas till museichefen.