Årsmöte 2024

Välkommen till årsmöte den 21 februari kl. 13.00 på Finnhovi, 
Skåningstorpsvägen 2, Skövde.

  • Årsmöte

Årsmötesprotokoll

Årsmötesprotokoll fört vid årsmöte med SPF Seniorerna Elin i Skövde. Tid: Onsdag den 21 februari 2024 kl. 13.00. Plats: Finnhovi, Södra Ryd, Skövde.

Mötet inleddes med att en parentation hölls över de medlemmar som gått bort under 2023. De hedrades med musik, ett tänt ljus, en tyst minut och diktläsning. Härefter avnjöt mötesdeltagarna en god räksmörgås.

§ 1 Årsmötets öppnande Ordförande Karl-Gustav Larsson förklarade årsmötet öppnat.

§ 2 Val av ordförande och sekreterare för årsmötet Årsmötet valde Johan Ekström till mötesordförande och Gunnar Hedberg till mötessekreterare.

§ 3 Val av två protokolljusterare Till protokolljusterare valdes Christina Nilsson och Solveig Josefsson.

§ 4 Val av två rösträknare Till rösträknare valdes Christina Nilsson och Solveig Josefsson.

§ 5 Fastställande av röstlängd Årsmötet beslöt att fastställa röstlängden till 113 närvarande röstberättigade medlemmar enligt närvarolistan.

§ 6 Fråga om årsmötets stadgeenliga utlysande Årsmötet beslöt att godkänna utlysandet av årsmötet, som skett enligt gällande stadgar.

§ 7 Fastställande av föredragningslista Den föreslagna föredragningslistan fastställdes av årsmötet med den justering att punkten 12 behandlades efter punkt 15.

§ 8 Styrelsens verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelsen föredrogs av ordförande Karl-Gustav Larsson. Verksamhetsberättelsen godkändes och lades till handlingarna.

§ 9 Styrelsens förvaltningsberättelse ( resultat- och balansräkning )
Kassör Kerstin Johansson redovisade årets resultat, ett underskott på 13900 kr. Förvaltningsberättelsen godkändes och lades till handlingarna.

§ 10 Revisorernas berättelse Föreningens revisor Hans André läste upp revisorernas berättelse. Berättelsen godkändes och lades till handlingarna.

§ 11 Fastställande av resultat och balansräkning Resultat- och balansräkningen fastställdes och lades till handlingarna.

§ 12 Fråga om ansvarsfrihet för styrelsen Årsmötet beslöt i enlighet med revisorernas förslag att bevilja styrelsen ansvarsfrihet för tiden 1 januari – 31 december 2023.

§ 13 Fastställande av medlemsavgift för 2025 Årsmötet beslöt i enlighet med styrelsens förslag att medlemsavgiften för 2025 skall vara 320 kr.

§ 14 Fastställande av arvoden till styrelse, revisorer och aktivitetskommitté
Det beslöts att styrelsen äger rätt att fördela årsarvoden till styrelsen och ev. kommittéer med högst 15 000 kr. Bilersättning för resor "i tjänsten" utgår med 25 kr/mil.

§ 15 Behandling av inkomna motioner Inga motioner hade inkommit

§ 16 Behandling av verksamhetsplan och budget 2024 Förslag till verksamhetsplan och budget för år 2024 presenterades av ordförande Karl-Gustav Larsson resp. kassör Kerstin Johansson. Verksamhetsplanen och budgeten för år 2024 godkändes och lades till handlingarna.

§ 17 Behandling av förslag från förbund, distrikt och föreningens styrelse Det fanns inga förslag.

§ 18 Fastställande av ombud och ersättare till Distriktsstämman Årsmötet beslöt att utse 4 ombud och ersättare till distriktsstämman. Årsmötet beslöt vidare att styrelsen får i uppdrag att utse ombuden och ersättare.

§ 19 Fastställande av antal styrelseledamöter Valberedningen föreslog att styrelsen skall bestå av 7 ledamöter ( ordförande + sex ledamöter) . Årsmötet beslöt enligt förslaget.

§ 20 Val av ordförande för år 2024 Årsmötet beslöt att välja Karl-Gustav Larsson som ordförande på ett år, omval.

§ 21 Val av tre ledamöter på två år och en ledamot på ett år ( fyllnadsval ) (bilaga 8) Årsmötet beslöt att välja Erna Jangenfelt, omval, Kerstin Johansson, omval och Gunnar Hedberg, omval, till ledamöter på två år samt Villy Bustad, fyllnadsval, till ledamot på ett år.
Ledamöterna Wivianne Johansson och Roland Gustavsson är valda till årsmötet 2025.

§ 22 Val av två revisorer på ett år Årsmötet beslöt att välja Britt-Marie Eriksson , omval, och Hans André, omval, till revisorer på ett år.

§ 23 Val av en revisorsuppleant på 1 år Årsmötet beslutade att välja Lars-Erik Bengtsson, omval, till revisorsuppleant på 1 år.

§ 24 Val av ombud och och ersättare till distriktsstämman.
Årsmötet beslöt att ge styrelsen rätt att utse ombud och ersättare till distriktsstämman.

§ 25 Val av representant i Skövde KPR Årsmötet beslöt att styrelsen får i uppdrag att utse representant till Skövde KPR.

§ 26 Beslut om antal ledamöter i valberedningen Det beslöts att valberedningen ska består av 3 ledamöter.

§ 27 Val av valberedning På förslag av styrelsen beslöt årsmötet att välja Roger Axelsson, Stig Pettersson och Ann Beutler till ledamöter i valberedningen. Roger Axelsson skall vara sammankallande.

§ 28 Behandling av övriga frågar som anmälts inför fastställande av dagordningen Information om nya stadgar

Karl-Gustav Larsson informerade om att förbundet SPF antagit nya stadgar, vilka tillika är stadgar för föreningarna. Ändringarna i stadgarna presenterades. De gäller från den 1 januari 2024.

§ 29 Avtackning Föreningens ordförande Karl-Gustav Larsson avtackade de förtroendevalda som avslutade sina uppdrag med blommor och presentkort. Dessa är Inger Frykler, Eva Brodén, Bengt Anderson, Sture Ljungqvist, Solveig Josefsson och Rune Kjernald. Mötesordföranden Johan Ekström och mötessekreteraren Gunnar Hedberg avtackades med en bukett med blommor.

§ 30 Årsmötets avslutning

Karl-Gustav Larsson förklarade årsmötet avslutat.
Skövde den 22 februari 2024

Handlingar 2024

Dagordning SPF Seniorerna Elin årsmöte 2024.pdf

Budget 2024.pdf

Förvaltningsberättelse 2023.pdf

Revisionsbserättelse för SPF Seniorerna Elin 2023.pdf

Revisionsbserättelse för SPF Seniorerna Nordbillingen 2023.pdf

Valberedningens förslag SPF Seniorerna Elin 2024.pdf

Verksamhetsberättelse för SPF Seniorerna Elin 2023.pdf

Verksamhetsplan för SPF Seniorerna Elin 2024.pdf