Sommaraktiviteter

Kvar i stan

2020-08-11

Sommarens sista "kvar i Stan"-aktivitet var en vandring från parkeringen vid Jula o genom Trädgårdsstaden,  förbi Lassagården, tillbaka via skolan o Kuletomten till Mössebergs Verandra, där det intogs kaffe o bakelse,  pensionsärspris 40 kr.  Det var tio Elin-medlemmar som fick se hur Trädgårdsstaden utvecklats.

 

202020-08-04

Dagens ativitet var en vandring på Ryds ängar.  Vi samlades på Rånnavägens andra parkering, varifrån vi gick ner o kom efter ett tag ut på fälten mot Norra Ryd.

 

Skönt med fika i gröngräset innan vi gick via tillbaka via hundklubben.

 

2020-07-28

Iförda regnkläder vandrade åtta Elin-medlemmar från golfbanans parkering upp på Getaryggen och vidare på stigar för att så småningom komma ner till Bovieran och den efterlängtade fikapausen vid scoutstugan.

Det var lite blött.

Två satt under tak.   Via Hentorp gick vi tillbaka till bilarna.

 

2020-07-21

På parkeringen vid Varnhems kyrka samlades 15 Elin-medlemmar för att vandra Rosenstigen och njuta av prakten av dahliorna.

Stigen slingrade sig genom landskapet och kom fram till en av de tre bäckar som kommer från Billingen, där det varit både kalkbrytning och kvarn.

Stenbro och vattenfall.

Mycket att undra över i klostret innan  .  .

  . .  det var fikapaus.

Dahliorna vid Ryttargården var magnifika  och .  . .

  .  . det fanns mycket att prata om.

 

2020-07-14

Det regnade. Sju Elinmedlemmar samlades på parkeringen vid Sotaliden för att vandra Kulurstigen förbi gruvgångar, där man fram till 1911 bröt kolm, som det gick att utvinna radium ur. Efter hand upphörde regnet.

Vi passerade en kalkugn innan vi kom ner till Kallksjön

Där hade vi fikapausen

med fin utsikt över sjön.

 

 

2020-07-07

I dag for åtta till Skara för att spela äventyrsgolf

Här är alla utom fotografen

Det var ibland knivigt att få bollen i hålet

Efteråt var det bara glada miner

o lite eftertanke.

2020-06-30

Denna tisdag vandrade vi i Stöpen.  Vi gick från skolan upp i skogen till motionsspåret där vi gick 2,5 km-slingan.  Det hade regnat på morgonen, men vi hade fint väder, t.o.m. solsken när vi fikade.

2020-06-23

Sommarens första "kvar i stan-aktivitet" var att spela boule på banorna i Mariesjö.  Då kiosken inte var öppen på grund av pandomin spelades med egna klot och i pausen intogs medhavd fika.