Reseprogram och referat från år 2022

(Första halvåret 2022 genomfördes två resor, som vi tyvärr saknar referat från.)

SPF Seniorernas teaterresa 2022-12-15                                               

49 medlemmar i SPF Seniorer deltog i resa till Vara konserthus för att se föreställningen Celtic Christmas med West of Eden.
Framme i Vara bjöds vi på en läcker julsmörgås och kaffe med en vidunderligt god kaka.
image18yl2.png
West of Eden består av Jenny Schaub, Martin Scaub, Ola Karlevo, Lars Broman, Martin Deubler Holmlund och Henning Sernhede.

Julkonserten innehöll en blandning av Irländsk och engelsk folkmusik men även hymner och carols. Det var en fantastisk fartfylld och ibland mycket stämningsfull konsert. Alla sex musikanterna spelade flera instrument och sjöng med i sångerna även om Jenny Schaubs för det mesta var solist. Det var svårt att sitta still när de mest fartfyllda och svängiga låtarna tog fart.
imager7ecr.png
Martin Scaub presenterade låtarna och lyckades ibland trassla in sig på ett väldigt charmerande sätt. Han fick även publiken att med inlevelse sjunga med i några av låtarna.

Deltagarna i bussen hem tackade för en oförglömlig kväll med en applåd. Även Leif-Åkes Buss fick en applåd för att Leif lugnt och säkert körde oss hem i den mörka kvällen.
imagemot4m.png

Tusen tack Jan Rosander och Bengt Johansson för en härlig julkonsert.

Ewa Colliander

 

GÖTA KANAL med M/S Bellevue, 30 maj 2022 

HALVDAGSRESA, SÖDRA RÅDA TIMMERKYRKA, 28 juni 2022 

 

Resereferat från Hemlig resa 24 augusti


Den 24 augusti 2022 företog SPF Seniorerna i Mariestad en utfärd med hemligt reseprogram.
I vackert väder gick resan mot Falköpingstrakten och närmare bestämt till Alphems arboretum där vi undfägnades med kaffe och goda smörgåsar. Därefter var det dags för information om och guidning i arboretumet. Fick höra historien om den originelle lantbrevbäraren Gegerfeldt och hur han under sina rundor letat efter intressanta och vackra stenar som han nattetid släpat hem till sin trädgårdsanläggning. Dessutom hade han samlat och planterat olika träd och buskar för närvarande ca 350. Ett fantastiskt arbete. Med vår kunnige guide vandrade vi runt och fick lära oss åtskilligt. Fick bl.a. veta att Gegerfeldts hus var förebilden för dvärgarnas hus i Walt Disneys tecknade film om Snövit.

  image0iz6.png   image1x65i.png

Därefter var det dags för avresa till Mössebergs kurort där intog vi en mycket god lunch som avslutades med kaffe och kaka i de vackra salongerna.
Mätta och belåtna gick nu resan till närbelägna Redberga egendom där vi mottogs av Christina Wiberg, konstnären Harald Wibergs änka. Under ett par timmar visade hon oss runt i sitt fantastiska hem, full med konst av inte bara Harald utan även av många andra kända svenska konstnärer. Hon berättade livfullt om såväl Harald som andra konstnärer. Närliggande och tillhörande konsthall fick även besökas.
Så gick resan åter mot Mariestad och vårt sista uppehåll blev vid Bergs kyrka. I det gamla sockenmagasinet framför kyrkan hade Cecilia (Cecilias trädgårdscafé) dukat upp med kaffe och en smaskig kaka. Cecilia berättade även om det unika sockenmagasinets historia innan vi nöjda och belåtna återvände till Mariestad.

imagevr3km.png imageznvpd.png 

imagekb9w.png