Ekonomi

Välkommet med avskaffad skatteklyfta 2021, pensionssystemet måste ses över oavsett

SPF Seniorerna välkomnar Moderaternas förslag på avskaffad skatteklyfta år 2021 samt de ytterligare skattelättnaderna. Pensionssystemet som sådant kräver dock en helhetsöversyn, det måste löna sig att ha arbetat.

Eva Eriksson i Expressen om regeringens förslag om ett pensionstillägg

Socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi menar att pensionstillägget är det snabbaste sättet att få till en pensionshöjning. Pensionsmyndighetens analyschef Ole Settergren å andra sidan kallar åtgärden ”principlös och ohållbar”.

Möte om statsbudgeten

Igår träffade SPF Seniorerna Fredrik Olovsson (S), ordförande i riksdagens finansutskott. Vid det digitala mötet deltog förbundets styrelse och representanter för distrikten. Olovsson beskrev översiktligt innehållet i regeringens budgetproposition för 2021.

SPF Seniorerna kommenterar höstbudgeten

Eva Eriksson, förbundsordförande SPF Seniorerna, kommenterar regeringens höstbudget och främst det som berör seniorers ekonomi, boende samt vård och omsorg.

Välkommet, men löser inte bristerna i systemet, krävs både social och finansiell stabilitet

Förbundsordförande Eva Eriksson kommenterar dagens besked kring avskaffad pensionärsskatt och inkomstpensionstillägget: vi välkomnar dagens besked även om det var förväntat, men det löser inte bristerna i pensionssystemet utan vi måste bygga ett system som är både socialt och finansiellt stabilt

Eva Eriksson om konsekvenserna när Handelsbanken lägger ner många av sina kontor

Idag uttalar sig Eva Eriksson i flera tidningarna och i TV4 Nyheterna om konsekvenserna när Handelsbanken nu ska lägga ner 180 av sina 380 kontor fram till år 2021.

Eva Eriksson i Expressen om det nya pensionstillägget

SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson menar att det nya pensionstillägget som kommer på plats nästa år inte löser problemen med de låga pensionerna. Effektiva åtgärder bör istället handla om att åtgärda den sjunkande allmänna pensionen.

Webbmöte om pensioner med socialförsäkringsministern

SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson och socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi hade idag ett webbmöte som handlade om pensionssystemet och om väntetider för bostadstillägg.