Stekt rishultskorv med stuvad blomkål och kokt potatis
Stekt rishultskorv med stuvad blomkål och kokt potatis
Ingredienser 2 port
3 st rishultskorvar
1-2 msk smör
250 g potatis salt
½ blomkålshuvud salt
2 msk smör
3 msk vetemjöl
3 dl mjölk
Salt, malen vitpeppar samt lite finriven muskotnöt
Tillagning
• Skala potatisen och kok den mjuk i saltat vatten.
• Dela blomkålen i buketter, kok upp vatten med salt, koka blomkålen al dente. Häll av vattnet.
Gör stuvningen så här:
• Smält smöret i en kastrull på svag värme. Tag kastrullen från plattan, rör ner mjölet. Sätt åter kastrullen på plattan på svag värme. Späd med lite vätska i taget under konstant omrörning.
• Smaksätt stuvningen med salt, malen vitpeppar och fint riven muskotnöt.
• Låt stuvningen koka upp och sedan koka i 3-5 minuter. Rör då och då. Ju mer grönsaker eller dylikt som det ska vara i stuvningen, desto tunnare bör den vara.
• Lägg ner den väl avrunna blomkålen. Smaksätt ev med mer med salt och peppar och låt allt bli genomvarmt. Rör om försiktigt.
• Dela korvarna på längden och stek dem försiktigt med lite smör. (Tänk på när du steker korv har du inte alltför hög värme utan lagom)
• Till denna rätt passar en tomatsallad förträffligt!
Ingredienser (de som blir först färdiga gör sallad till hela gänget🙂 ):
Tärnade färska tomater
Finstrimlad färsk basilika
Finhackad rödlök
Olivolja, salt och svartpeppar