Spenatblinier med kallrökt lax och smetana/créme fraiche
Spenatblinier med kallrökt lax och smetana/créme fraiche
Ingredienser till ca 8 port:
50 g färsk spenat
1 dl vatten
1.5 dl bovetemjöl
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
0.5 dl öl
1 ägg
3 msk smör
Topping:
100 g kallrökt lax
1 dl smetana eller creme fraiche
Dill
Gör så här:
Mixa spenaten med vattnet .Blanda bovetemjöl, vetemjöl, bakpulver och salt. Tillsätt spenatvattnet och öl och vispa till en klumpfri smet. Skira ägget och rör i äggulan. Vispa äggvitan till ett fast skum, vänd ned äggvitan försiktigt i smeten. Stek ca 1 msk av smeten till små plättar i smör i en stekpanna ca 4 min på varje sida. Topping: strimla laxen. Toppa blinierna med lax och smetana . Garnera med dill och servera genast.