Snabbgravad lax med räkor och avokado – Ceviche 2 port
Snabbgravad lax med räkor och avokado – Ceviche 2 port
Ingredienser:
75 g fryst lax
0.5-1 krm salt
En nypa nymalen vitpeppar
1 lime pressad saft
Ca 100 g skalade räkor
1 avokado i små tärningar
½ gul paprika i små tärningar
½ rödlök fint strimlad
½ msk fint klippt gräslök
Garnityr:
Korianderblad
Limeklyftor
Gör så här:
Halvtina laxen och skär den i små tärningar. Salta och peppra den och blanda den med limesaften. Låt stå i kylen ca 1 h.Varva sedan lax och limeskal med räkor, grönsaker, lök i portionsglas.Garnera med koriander och en limeklyfta. Pressa ev över lite extra limesaft.Servera som en förrätt med lite smörstekta brödkrutonger eller som en bufférätt.