Melanzane alla parmigiana
Melanzane alla parmigiana
Ingredienser 2 portioner:
1,5 medelstora auberginer
1 ägg
0,75 dl vetemjöl
0,5 dl riven parmesanost
75 g mozzarella ost
Olivolja till stekning
1/2 tsk salt
Tomatsås:
125 g krossade tomater
¼ gul lök
1 /2 vitlöksklyfta
3 blad basilika
1,5 msk olivolja
0,25 tsk salt
1 liten nypa socker
Parmesanost till servering
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180-200 grader
2. Skala auberginerna och skär i ½ cm tjocka skivor på längden
3. Lägg skivorna på en lutande skärbräda, strö över salt och låt stå 30 min (så att den bittra saften rinner ut). Torka av skivorna med hushållspapper
4. Värm upp olivoljan till tomatsåsen i en kastrull.
5. Hacka lök och vitlök och fräs försiktigt i kastrullen.
6. Tillsätt krossade tomater, basilika, salt och socker. Sjud under lock på låg värme i 30 minuter
7. Vispa upp äggen i en djup tallrik, häll upp mjölet i en annan.
8. Vänd aubergineskivorna i äggvispet, sedan i mjölet.
9. Smörj ett gastrobleck med olja, lägg i aubergineskivorna och häll över LITE olivolja, ugnsstek i 10 min, vänd skivorna efter halva tiden.
10. Skiva mozzarellan
11. Varva aubergine med tomatsås, mozzarella och parmesanost i ett bleck. Avsluta med tomatsås
12. Gratinera i ugn ca 15 min
13. Strö över riven parmesanost och servera tillsammans med en god sallad