Bohuscanapé 2 port
Bohuscanapé 2 port
Ingredienser:
2 skivor formfranska
2 msk smör
2 salladsblad
2 Körsbärstomater
4 skivor gurka
2 skivor citron
2 dillvippor
½ rödlök
120 gram skalade räkor
1-2 msk majonnäs
1-2 msk creme fraiche
Några droppar citronsaft
Några droppar flytande honung
Salt och nymalen svartpeppar efter smak
½ msk finhackad dill
Gör så här:
1. Stansa ut brödet med hjälp av t.ex ett dricksglas till 2 rundlar
2. Stek dessa i smöret (Låt smöret först få lite lite färg innan Ni lägger ned brödet i stekpannan)
3. Finhacka den röda löken, använd knappt hälften i röran.
Blanda ihop alla ingredienserna till röran förutom räkorna, smaka av. Skala ev räkorna (eller om Ni köpt färdigskalade) lägg dessa i en skål tillsätt sedan bara så mycket röra så att det blir en fast konsistens. (Honungen och citronen trollar bort den karaktäristiska majonnässmaken...)
4. Lägg brödrundlarna på varsin förrättstallrik.
5. Lägg på ett blad sallad, valfri sort.
6. Fördela räkröran på de bägge rundlarna 7. Strössla över lite fint fint hackad rödlök som garnityr. Garnera med körsbärstomater, citron, gurka och dill