Basilikamarinerade räkor på salladsbädd med smörstekt brödsnitt
Basilikamarinerade räkor på salladsbädd med smörstekt brödsnitt
(16 portioner)
Ingredienser:
8 msk olivolja
4 msk vitvinsvinäger
4 msk flytande honung
100 g färsk basilika
2 lime, finrivet skal och saft
2 vitlöksklyftor
½ tsk nymalen svartpeppar
2 kg räkor med skal (= 50 g skalade/person, 800 g skalade räkor, rensförlusten är ca 60%)
Några vackra salladssorter
Ca 400 g små olikfärgade tomater
1,5 rödlök
Rädisor
2 gula paprikor
Basilikablad
2 st lime
8 skivor formfranska
Smör
Flingsalt
Gör så här:
Mixa ingredienserna till marinaden med en stavmixer, skala räkorna och lägg dem i marinaden, låt dra minst 1 h. Skölj grönsakerna och dela dem trevligt. Lägg upp dem på förrättstallrik och fördela räkorna ovanpå. Garnera med basilikablad och limeklyfta Dela brödskivorna diagonalt och smörstek dem, strö ev en knivsudd flingsalt på vid stekningen, servera den smörstekta brödsnitten till räkorna