Våfflor till kaffet

SPF Seniorerna i Bjurholm har som tradition att i mars månad servera våfflor till kaffet. Så även i år. Några herrar med Sture Eriksson som lagbas gräddade våfflor, med sylt och grädde en delikatess.

  • Uno Persson, Mats-Olof Hörnqvist, Sture Eriksson, Lars Eriksson, Leif Andersson och Sverker Holgersson i gräddartagen

Träffen inleddes med att ordförande Marita Frithiof hälsade de 120 medlemmarna samt dagens underhållare välkommen. Rolf Källqvist trio; orkesterledaren på keyboard och dragspel, Mats Ljungberg trummor och sång och Lage Olofsson speaker med gitarr och sång. 

Trion inbjöd publiken till spontan quiz och att sjunga med i refrängerna. Inledde med Det ska va gamla låtar, fortsatte med några gamla svensktoppslåtar innan de rev av en boogie.  Leende guldbruna ögon och Lars Berghagen medley följt av välkända låtar; Lill-Babs, Evert Taube och Owe Thörnqvist. Före pausen höjdes tempot med bl a Rock around the clock. Trion bjöd på varierad och trevlig underhållning ledigt framfört som passade alldeles utmärkt för de samlade seniorerna som sjöng med och svarade hyfsat rätt på musikfrågorna.

Efter kaffe och en eller två våfflor informerade räddningschef Roger Westerberg och visade bilder om brandsäkerhet. De vanligaste bränderna är spisbränder i kök. De går dock att förhindra och om de ändå uppstår går de att hantera. Men det förutsätter brandvarnare, helst seriekopplade, brandfilt och pulversläckare. Ett måste i varje hem. 

Håll snyggt vid och på spisen. Installera timer. Häll inte vatten på brinnande olja. Om en kastrull med fett skulle ta eld, täck över med brandfilt. Kom ihåg att vända och skaka pulversläckaren några gånger per år då pulvret annars klumpar sig och inte kommer ut.

Musiktrion avslutade dagen med Abbas Tack för alla sånger, innan Marita tackade musikerna, herrarna i köket och alla som i övrigt medverkat till en trevlig stund. 

text

Aina Nygren