Trevlig tredagarsresa

Den 15 juli åkte SPF Seniorerna Bjurholm på en mycket trevlig och uppskattad tredagars bussresa.

  • Laila Eriksson, Laila Näslund och Ewa Backman bakar tunnbröd

Första dagen inleddes med lunch på Björkuddens restaurang vid Högakustenbron. Kaffe med våfflor avnjöts på Ramsele hembygdsgård. På eftermiddagen var vi framme vid vårt logi på RSMHS gård Fjällsjö i Backe. Där bjöds vi på god mat och ett musikquiz till levande musik.

Nästa dag åkte vi till Östersund och Jamtli historieland, där vi strövade runt i tidstrogna miljöer från 1700-talet och framåt. Åter i Backe bjöds det på god mat och underhållning. Denna gång var det berättelser om "Norrlands Robin Hood" som var en känd tjyvjägare under nödåren på 1800- talet.

Hemresedagen intogs lunchen i Tåsjöberget, på Fjällsikten - toppen av Ångermanland - som förutom god mat även bjöd på en vacker utsikt över fjälldalen. Därefter fortsatte resan till Viken, där vi besökte en loppis innan färden gick vidare till Tegelbackensgården i Åsele. Där intogs kaffe, smörgås och hembakta småkakor i trevlig miljö. Alla som ville, fick också prova på att baka ett eget tunnbröd.

Detta blev en resa med glada miner och många skratt, och alla var överens om att busschauffören Mikael från Sjöbergs buss och vår egen reseledare Gunilla gjort ett suveränt jobb. Tillsammans med de 30 trevliga resenärerna blev det en minnesvärd resa.

text

Monika Andersson