Mickes Combo och berättande Kent Larsen

SPF Seniorerna Bjurholm bjöd in till månadsträff. Ordföranden Marita Frithiof hälsade välkommen och då särskilt bandet Mickes Combo; Micke Enström dragspel, Arne Eriksson kontrabas och Roffa Lind trummor och sång.

  • Mickes Combo; Micke Enström dragspel, Roffa Lind trummor, sång samt Arne Eriksson kontrabas

Lokalen var fylld till brädden då bandet inledde med On the sunny side of the street, för att i nästa låt helt byta genre till Afton på Solvik. Vidare kan nämnas Finsk tango, En bedårande sommarvals, Corlelis Somliga går med trasiga skor, slängpolska och avslutningsvis What a wonderful world, med sång Roffa Lind.  

Efter fikat hälsades Kent Larsen upp på scen att berätta om sitt liv med Sture Eriksson som intervjuare. Kent föddes i Odense med samma rötter som H C Andersen. Hemförhållandena var dåliga och Kent rymde som 12-åring till Köpenhamn, men efterlystes och togs hem igen efter en vecka.

Då Kent var 17 år lämnade han sitt hem och Danmark för gott med Trollhättan som mål. Övernattade i ett duvslag, bodde sedan i en grotta hela den sommaren tills polisen hittade honom. En kyrkans man räddade honom från utvisning. Kent hamnade i Dikanäs och blev präst. Blev skickad på hembesök i fjällvärlden och det var skidor som gällde. Något som Kent inte provat förut. Drog vidare till Ammarnäs där han köpte en snöskoter utan ljuddämpare. Blev Skoterprästen.  

Flyttade till Örträsk där han drev camping och ledde hembygdsföreningen med stor framgång.  Kent ägnade mycket tid åt sin specialitet Karl X!!:s karoliner, byggde upp och drev Värdshuset Karolinen i Storlien. Har drivit anläggningen Björngrottan i Lycksele i många år. Att Kent vid 60 års ålder vann Robinson vittnar om hans goda fysik och viljestyrka.

Lottdragning och tack avslutade den trevliga träffen.

text

Aina Nygren