Musikqvist och kost/hälsa

Vid senaste månadsträffen med SPF Seniorerna Bjurholm infann sig 80 medlemmar. Ordförande Marita Frithiof hälsade välkommen och då särskilt till paret Lars Sjöman och Karin Tängdén, KaLas från Örnsköldsvik som var inbjudna att underhålla.

  • Karin och Lars; KaLas underhöll med quiz och musik

KaLas inbjöd till quiz. Deltagarna fick samsas bordsvis om det rätta svaret så det underlättade lite. Frågorna rörde allt från Charlotte Kallas hemort till Thomas Ledins sommarställe blandat med musikfrågor lämpliga för åldersgruppen.

Ett bordslag lyckades pricka in alla 16 rätt tack vare att en deltagare var involverad i bygget och invigningen av Höga Kustenbron, och fick en vinst att dela på. KaLas fortsatte med Sven Ingvars Min gitarr och ytterligare några låtar innan det var dags för fika som en grupp medlemmar från Örträsk ordnat.

Efter fikat berättade fysioterapeut Pernilla Nylander och visade bilder om kost och hälsa. Begreppet hälsa är ett tillstånd av fullständigt fysiskt, psykiskt och socialt välbefinnande, vilket naturligtvis är svårt att uppnå. Men vi kan förbättra hälsan genom motion, musik, meningsfullhet, mat och sysselsättning. Måendet förbättras när vi pratar med och peppar varandra, rör oss; känner tillhörighet.

Pernilla tog också upp skillnaden mellan artros och ledgångsreumatism. Vidare nämnde hon symtomen vid rosfeber och vikten av att snabbt söka läkarvård om man befarar att man drabbats av bältros, vilket äldre personer bör vaccinera sig emot. Kontenta; Ta hand om din kropp, det är det enda stället du inte kan flytta ifrån.

text

Aina Nygren