Surströmmingsfest på Golfrestaurangen

Ett gäng förväntansfulla SPF Seniorer bänkade sig vid dukade bord på Golfrestaurangen i Bjurholm. När de öppnade burkarna ställdes på borden spred sig den omisskännliga doften av surströmming och gästerna högg in på fiskarna och rensningen påbörjades.

  • Trubaduren och enmansbandet Michael Boman underhåller

Mandelpotatis, lök, gräddfil, tomater och festen var igång. Rutinerade surströmmingsätare gjorde klämmor på det hembakta tunnbrödet men de flesta åt med kniv och gaffel på vanligt vis. Några av gästerna hade av ena eller andra skälet valt alternativ mat.

Ordförande Monika Andersson hälsade välkommen och då särskilt inbjudne trubaduren, enmansbandet Michael Boman från Malå. Han inledde med Idas äldrevisa för att därefter övergå till att framföra kända 60-talslåtar.

Det blev en afton i igenkänningens tecken då Michael på ett utmärkt sätt tolkade Elvis men kan även nämnas Emile Ford och Paul Anka. Då gästerna kan räknas till den generation som i ungdomen lyssnade på Radio Luxemburg på kvällarna sjöng de med i de flesta låtar med något drömmande i blicken.

Michael varvade spelningen med söta anekdoter om kyrkoherde Gustav Bergfelt och fru kyrkoherde Gustav Bergfelt från Malå.

Festlig stämning, hög trivselfaktur och härliga 60-talslåtar framförda av en god underhållare. Allt sammantaget bidrog till att det blev en trevlig afton som avslutades med kaffe och gobit.

text

Aina Nygren