Tvårättersmiddag och bowling

Det bowlas i Bjurholm. Drygt 50 SPF Seniorer träffades en lördagsafton i bowlinghallen och intog en tvårättersmiddag komponerad och tillagad av Marita och Håkan Frithiof.

  • SPF Seniorer i Bjurholm intar god tvårättersmiddag i bowlinghallen

Menyn bestod av förrätt apelsingravad biff med pepparrotsgrädde, ruccola och rostade pinjenötter. Som varmrätt bjöds på helstekt fläskytterfilé med potatisgratäng och grönpepparsås + sallad. Till kaffet serverades kaka.

De gäster som var intresserade kunde bowla efter middagen. Det visade sig vara populärt för de fyra banorna fylldes snabbt av hugade bowlare, mer eller mindre rutinerade. De flesta tillhör de grupper som träffas varje tisdag eller fredag i bowlinghallen för spel och fika så flera av dem tillhör 100- eller till och med 150-klubben i bowling. En både nyttig och social aktivitet, i det här sammanhanget för seniorer, men bowling passar alla åldrar. En ypperlig möjlighet att träffas och umgås.

Den nya hallen inrymmer också ett gym som används flitigt av såväl ung som gammal. Bollhall och nyrenoverad simhall  finns också i anslutning till bowlinghallen så möjlighet till träning och aktiviteter är stor i Bjurholm.

text

Aina Nygren