Bjurholms SPF:are intog jullunch

På självaste luciadagen hade SPF Seniorerna Bjurholm inbjudit sina medlemmar till jullunch. I abonnerad buss som vägledes passade de allra flesta av deltagarna tog man sig bekvämt till målet som var Vännäs Hotell.

Ordförande Marita Frithiof hälsade välkommen och krögaren berättade om upplägget och bjöd välkommen till bords. Han uppmanade gästerna att ta rena tallrikar för varje ”tur” och njuta av maten, d v s äta i lugn och ro och inte förta sig, för att orka med allt det goda. 

Julbordets sju turer minskades ner i antal då de flesta i första turen tog för sig av sill, strömming, lax och övrig fisk. Inte nog med det, man lastade på även kallskuret såsom patéer, syltor, aladåber och skinka m m och även nyttiga grönsaker. Då kommer vi till det småvarma; köttbullar, prinskorv, janssons frestelse, revbenspjäll, grönkål m m, något som alla känner igen och tar för sig ordentligt av.  

Köerna var långa men humöret var på topp. När det blev dags för desserten med bl a ris à la Malta och saftsås började gästerna känna sig riktigt mätta men lite sött går ju alltid ner. För att inte tala om godiset. Naturligtvis bjöds det på mycket mer än här nämnda och gästerna uttryckte sin belåtenhet över maten och arrangemanget. 

text

Aina Nygren