Testvandring på Fjällmossen inför nästa vandring.

Fredag den 28 april skall vandringen gå av stapeln i Kolmården. Vi skall gå runt en slinga i anslutning till Fjällmossen.

  • Orvar har spanat in en Trana.

I dag fredag 21 april gick jag och Orvar runt för att få en uppfattning om hur svårt det var. Vädret var strålande och redan efter några minuter var vi tacksamma att långkalsongerna lämnats hemma. För dom som känner till slingan så går vi medurs för att få kortaste biten efter rasten.

Vi börjar med ca en km grusväg och sedan in i skogen. Då börjar det svåra. Stigen är smal och full med rötter och stenar. Man får hela tiden titta på sina tår. Det bär upp och ner. Ett antal naturliga platser att pusta ut på och njuta av naturen. Efter drygt 1,5 timma når vi Lilla Göljen för längre rast.  Där finns flera vindskydd om vädret skulle vara dåligt.

Efter rast blir det ett långt uppförslut som slutar vid ett klapperstensfält från istiden. Efter det bär det i stort sett utför fram till parkeringen. Sista km har vi valt att lämna leden som går över ett hygge och ta en grusväg. Skrämde upp en Tjäderhöna och hört Bofink, Rödhake, Skogsduva och Trädpiplärka. På Göljen simmade Knipor, Gräsänder och Kanadagäss.

Text oc bild: Stig Sandell

SPF Seniorerna Kiladalen