230428 Vandring i Fjällmossens naturreservat.

  • 21 st vandrare. Orvar är fotograf

Den 28 april gick vandringen i en rundslinga vid Fjällmossens naturreservat på gränsen mellan Södermanland och Östergötland.  22 tappra själar med övervägande antal av det täcka könet hade tagit sig långt upp i skogen.

Efter liten genomgång av vandringen drog vi åstad. Först på en lättgången grusväg någon kilometer sedan in i skogen. Ganska snart gjorde vi en avstickare till Pigans plågosten där åtminstone en besteg stenen visserligen med hjälp av stege.

Tillbaka på huvudslingan bar det av till första plats för vila och utsikt över mossen. Sedan följde en trasslig väg fram till Lilla Göljen där huvudfikat intogs.

Stärkta till kropp och själ startade nu ett långt uppförslut där ett och annat stön och suckande kunde höras. Väl på toppen verkade det som att samtliga fått in andra andningen för visserligen gick det nedför men nu hägrade parkeringen som låg ca två km bort. Sista biten valde vi att avvika från leden och ta en grusväg.

Framme vid bilarna var antalet samma som gått ut och vi konstaterade att det var en fin vandring med sol och inte alltför varmt.

Text: Stig Sandell
Bild: Orvar Norrby

SPF Seniorerna Kiladalen