231006 Vandring till Puste Pers grotta.

  • Hela Vandringsgruppen
  • Hela Vandringsgruppen

13 damer och 10 herrar hade trots regnvädervarningar samlats vid överenskommen startpunkt för vandring till Puste-Pers grotta.

Puste-Per var en kringresande sadelmakare som bodde i grotten när han gjorde sina uppdrag i bygden.

När vi gått en bit på skogsvägen följde vi blå och röda markeringar på träd och fågelholkar mot grottan. Över delvis brant, mossig, bergig och stenig stig kom vi fram till grottmynningen där vi möttes av ett på en ungbjörk fastsatt meddelande som löd: ”Ni som här inträden låten hoppet fara, hälsningar Puste-Per”.

Den förste som gick in i grottan kom strax ut och meddelade att han satt där inne. Bert Lindgren kom också ut. Han var där före oss för att överraska oss, lyckat..

Grottan var imponerande stor. Utanför grottan fanns massor av fina sittplatser på mossiga stenar, så vi passade på att fika. Bert underhöll oss med en rolig dikt av Pelle Näver Vi gick därefter tillbaka till skogsvägen och fortsatte vandringen.

Vi vände strax innan järnvägen och började återtåget mot samlingsplatsen. Några plockade kantareller och trattkantareller. Alla var överens om att vandringen som var ca 3,5 km var lyckad och att vädret varit tillfredställande.

Text och bild: Orvar Norrby

SPF Seniorerna Kiladalen