220904-0907 Öland 4 dagar med buss.

  • Sollidens slott.

Den 4 september träffades 44 förväntansfulla personer på parkeringen vid Haag & Carlsson Bil för avfärd till Öland. En resa på 4 dagar.

Färden gick mot Norrköping där vår guide Erika klev på och så var alla samlade. Vår chaufför Peter rattade oss vidare mot Tindered för frukost.

Belåtna åkte vi sedan mot Kalmar slott för lunch i slottskällaren, därefter fick vi se paradvåningen på slottet. Det var en mycket påläst och kunnig guide som lotsade oss igenom allt.

Över Ölandsbron mot Halltorps Gästgiveri där vi hade vår plattform under resan. Ny dag och nya mål, ett besök på Capellagården Carl Malmstens skola och hem. En guidning av en pensionerad rektor från skolan där hon berättade om familjen och verksamheten idag.

Ett besök på Ektorps Borgruin från järnåldern och framåt. Två ungdomar som trollband oss med sin kunskap och vacker sång helt spontant. Lunch vid Ottenbys fågelstation vid fyren Långe Jan. På återvägen hem ett stopp vid Ölands Hembygdsmuseum.

Ny dag med besök på Borgholms slottsruin, det blev med en guide som hade talets gåva. Därefter en vandring på det kungliga Sollidens slott och parker där guiden berättade om drottning Viktoria som arkitekt till slottet. Väldigt vackra parker att vandra i.

Här kommer lunchen i Borgholm väl till pass, därefter fick vi lite fri aktivitet. Kvällen avslutades med gemensam middag och lite prisutdelningar.

Hemfärden gick via Fredensborgs Herrgård för lunch och ett kaffestopp i Gamla Linköping.

Erika lämnade oss i Norrköping och efter avstigning i Bergshammar åkte Peter vidare mot Skara.

Vi säger tack för den här gången och hoppas på återseende någon annan stans.

Text: Margareta Johansson
Bild: Maj Karlsson

SPF Seniorerna Kiladalen