230918 Studiebesök på Globus.

  • VD Torbjörn Tallberg hälsar oss välkomna till Globus.

Måndag den 18 september samlades 40 medlemmar vid Globus i Svalsta för ett studiebesök.

Vi togs emot av Torbjörn Tallberg, VD för företaget, som hälsade oss välkomna och  berättade om Globus, som sedan slutet av sjuttiotalet tillverkat, utvecklat och marknadsfört hissar.

Idag servar och levererar de olika typer av hissar och ramper i hela Sverige. Företaget har 25 anställda, lika många kvinnor som män, med huvudkontoret i Svalsta sedan 1988.

Vi delades upp i tre grupper varefter vi fick information om och titta på hissar och ramper, som möjliggör för personer att bo kvar i sina hus och lägenheter även då förmågan att på egen hand gå i trappor inte längre fungerar. För den som ville var det möjligt att även få prova på att ”åka hiss”.

Gå gärna in på Globus hemsida www.globustt.se och ta del av alla fina hjälpmedel som Globus kan erbjuda. Den person som anser sig ha behov av hjälpmedel kan söka stöd för bostadsanpassning hos kommunen.

Vi serverades kaffe och Helena hade med på goda muffins. Besöket avslutades med att Helena tackade för det trevliga mottagandet och för all givande information vi fått.

Fler bilder finns i bildgalleriet klicka här

Text: Elisbeth Lindqvist
Bild: Ingegärd Nylund

SPF Seniorerna Kiladalen