Doktorbjörn vaccinerar

Doktorbjörn har skickat nedanstående informationsmejl till SPF Åmåliterna. Förutom Doktorbjörn har Medpro drop-in-vaccinationer 18/4 och 16/5 i Gamla kyrkan och även på vårdcentralen varje onsdag mellan klockan 16.00 och 18.00.

Hej!

Under april månad rekommenderas alla från 80 år en påfyllnadsdos mot covid-19, även de som vaccinerats hösten -23. Det gäller även personer 65-80 år med dagliga omsorgsinsatser.

Man kan läsa mera om Folkhälsomyndighetens rekommendationer  här.

Vi på Doktorbjörn är (sedan augusti) utsedda av Västra Götalandsregionen att vara den som hjälper vårdcentralerna att vaccinera i Dalsland, Trollhättan och Vänersborg. Vårt uppdrag inkluderar covid-19, pneumokocker (lunginflammation), kikhosta till gravida, HPV (livmoderhalscancer) och influensa.

Man kan välja att vaccinera sig på sin vårdcentral eller hos oss. Vi noterar att inte så många har hittat till oss hittills och vill därför sprida information om att vi finns.

Vi försöker göra bokningen enkel utan krav på BankID (www.doktorbjorn.se) med möjlighet till telefonbokning (0534-141950). Genom förbokning brukar vi helt undvika köbildning. Man slipper också att fylla i formulär på plats. Vi har alltid läkare på plats vid våra större vaccinationstillfällen.

Det går att få en vaccination mot pneumokocker samtidigt om man inte fått det på fem år (kostnadsfritt från 75 år).

Om ni vill att vi kommer och pratar om vår verksamhet gör vi gärna det.

Sprid gärna vidare informationen till medlemmarna!

Vi vaccinerar i:

  • Trollhättan och Åmål 10 april
  • Vänersborg 17 april
  • Ed och Bengtsfors 20 april
  • Mellerud 26 april

Med vänlig hälsning

Björn Belfrage
Verksamhetschef
Specialist i allmänmedicin
Doktorbjörn